Заместник-министър Добрев: Обезпечаването на потребностите на всяко семейство с дърва за огрев е от първостепенно значение

  • 29 септември 2021 13:14

  • 339
  • 2
Заместник-министър Добрев: Обезпечаването на потребностите на всяко  семейство с дърва за огрев е от първостепенно значение
© МЗХГ

От първостепенно значение е обезпечаването на потребностите на всяко семейство у нас с дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон. Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев на среща с ръководството на Югоизточното държавно предприятие в гр. Сливен. Той разпореди директорите на стопанствата към дружеството да осъществят връзки с всички кметове в района и да изготвят точен график за доставките на дървата.

Ресорният заместник-министър подчерта, че тази година над 1 милион пространствени кубични метъра (пр. куб. м.) дърва за огрев са определени за директни продажби на физически лица, с което се гарантира задоволяване търсенето на пазара. „ Наша отговорност и грижа е да осигурим спокойствието на населението, че отоплението с дърва през зимния сезон е гарантирано“, заяви Добрев. Същевременно той предупреди да няма липси на материал, както и да бъде засилен контролът при доставките на дървата, с цел да се избегне използването на незаконно добита дървесина.  

Заместник-министър Добрев обърна внимание, че трябва да се информират гражданите да подават сигнали за нередности при констатирани нарушения по време на доставките на дърва за огрев. „Те трябва да знаят, че дървесината, която не е маркирана, не е придружена с превозен билет или имената и адреса на притежателя й не съответстват на вписаните в билета, подлежи на отнемане, а лицето, което я притежава – на глоба“, посочи Атанас Добрев.

Директорът на предприятието инж. Димчо Радев запозна заместник-министъра и с текущото състояние на дейността на дружеството и задачите, които се изпълняват.  

В рамките на работната среща бе обсъдена темата за предстоящото откриване на ловния сезон в събота, на 2 октомври 2021 г. И тазгодишните ловни излети ще протичат при строг контрол от компетентните органи, целта е превенция и избягване на инциденти по време на лов. Ще се следи и за спазване на въведените мерките за биосигурност и дезинфекция по ограничаване разпространението на болестта АЧС, както и на противоепидемичните изисквания за COVID-19.

По-рано Атанас Добрев присъства на теренна проверка при дърводобив в държавния горски фонд.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
339 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Да, да, да

2021.09.29 | 13:21

2
Дa нapeжeм дъpвeтaтa слeд кaтo си нapязaхмe peaктopитe e 6eзспopнo нaй-yмнoтo, кoeтo мoжeм дa нaпpaвим.

2021.09.29 | 13:20

1
Дърва за огрев, зелена зделка, 16 век, направо да се местим в пещерите, спираите тока. Няма да има нужда и от пътища и почистване - ние асвалт не ядем! Няма Такъв Народ

Добави коментар

Водещи новини