Започва раздаването на помощите в Пернишко

  • 31 май 2012 08:52

  • 449
  • 0
Започва раздаването на помощите в Пернишко
©

Първият списък с хора, които ще получат еднократни помощи, за да покрият неотложните си нужди, след силното земетресение на 22 май и последвалите трусове, съдържа 295 имена. Това заяви в ефира на TV7 министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Днес до 19 часа ще се изплащат помощите. За град Перник процедурата ще продължи и утре, а има готовност пари да се раздават и в почивните дни. За останалите населени места в областта списъците ще се покрият днес.

За Перникша област има подадените 2009 молби на пострадали след трудовете. Днес също могат да се подават молби, но тяхното удовлетворяване ще започне от понеделник.

Изтеглихме и раздаването на пенсиите за хората от Пернишко по-рано. Те ще ги получат в първия ден на следващата седмица.

Всички необходими средства в размер на 1 милион лева са в наличност. На този етап смятаме, че тези пари са достатъчни и няма да се отпускат повече, заяви министърът.

Младенов обясни, че помощите, които се радват, са за покриване на неотложни нужди. Те са еднакви за всички и не зависят от доходите на хората. Последваща комисия ще определи от каква допълнителна помощ се нуждаят пострадалите.

Последвайте канала на

449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини