Адвокат за заседналия кораб: Трябва да бъде задържан, а капитанът му - арестуван

  • 28 септември 2021 20:35

  • 2784
  • 6
Адвокат за заседналия кораб: Трябва да бъде задържан, а капитанът му - арестуван
© Булфото (архив)

Трябва да сме готови с иск за обезщетяване за увреждане на околната среда, който трябва да е насочен към собственика на кораба, заседнал край Камен бряг. Тази катастрофа е резултат от удара на кораба в брега, тя се явява следствие на навигационна или някаква друга грешка в управлението на плавателния съд. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV адвокатът по морско право Владимир Владимиров.

Според него законът – в случая Кодекс на търговското корабоплаване, задължително изисква и дава право на "Морска администрация" да се намеси и да извърши всичко необходимо в незабавни срокове, без да чака собственика на кораба.

Самият кораб е собственост на компания от Маршалските острови. Корабът не е турски, но се менажира от турска компания и попада под юрисдикцията на българския закон, посочи той.

За да се обезпечи искът за обезщетение, адвокат Владимиров отбеляза, че още от сега трябва да се помисли за задържане и арестуване на кораба и недопускане на предаване обратно на товара на товарособственика, товарът също трябва да бъде задържан.

Холандец спасява положението със заседналия в Черно море кораб

,,Товарът трябва да послужи като гаранция и обезпечение за покриване на разходите на държавата'', разясни той.

Корабният дневник е трябвало да бъде фотографиран незабавно след събитието, трябвало е и да бъдат разпитани членовете на екипажа, а капитанът трябва да бъде задържан, смята още адвокатът по морско право.

Владимир Василев
2784 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.09.29 | 07:04

5
И що така всички се почесват? пРезидента още не е получил указания от руското посолство и не знае какво му е разрешено да прави ли? Нали той управлява сега, кой му пречи?

2021.09.29 | 07:11

6
Той да не е морска администрация Онези че са малоумни друг им крив
Факт

2021.09.28 | 23:02

4
Много сметки и увъртания. Не държава а разграден бардак където всеки може да безчинства. Кораб еко бомба ще съсипе цялото Северно Черноморие и Туризма с активно държавно бездействие. И по-лошо, чиновниците ще разходят продънения кораб сеещ торове, отравяйки цялото Северно крайбрежие. Край на Туризма. И това ако не е провокация подкрепена с държавно участие.

2021.09.28 | 22:02

3
Тиквите винаги лъжат ! Борисов и краде !
$

2021.09.28 | 21:51

1
Трябваше на момента,да бъдат арестувани пияните руски блядки.

2021.09.28 | 21:59

2
Идиотино , екипажът е турски ! До един !

Добави коментар

Водещи новини