Корнелия Маринова иска от Бойко Рашков стационарна камера на пътя

  • 27 септември 2021 12:43

  • 2077
  • 2
Корнелия Маринова иска от Бойко Рашков стационарна камера на пътя
© Община Ловеч

Община Ловеч предлага на пътя в района на село Йоглав да бъде изградена стационарна камера за контрол на скоростта. Предложението е направено чрез писмо на кмета Корнелия Маринова до министъра на МВР Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, с копие до впд директор ОДМВР Ловеч старши комисар Станислав Великов. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

В писмото се сочи, че във връзка с промените в Закона за движение по пътищата, в сила от 19.03.2021 г., Община Ловеч извърши анализ на състоянието на пътната мрежа на територията си и изведе следните констатации.

„Третокласният път III-301 /Ловеч, Летница, Левски/ е целогодишно изключително натоварен. Той минава през няколко села, в които поминъкът на населението е животновъдство и земеделие. Прави впечатление, че зачестиха сигналите от жители на тези села, че водачите не спазват ограниченията на скоростта. Най-много сигнали са получени от жители на с. Йоглав. Високата скорост в този участък е предпоставка за възникването на тежки пътно-транспортни произшествия. Не на последно място е и възможността за преминаване на домашни животни през въпросния участък.

Пътни полицаи установиха 18 419 нарушения само за седмица

Съгласно последните изменения на Закона за движение по пътищата /чл.167в, ал. 1/, кметът на общината организира, координира, ръководи и контролира изпълнението на политиката по безопасност на движението на общинско ниво. С цел подобряване безопасността по пътищата, е необходимо взаимодействието между Община Ловеч и ОДМВР Ловеч. В тази връзка Община Ловеч предлага на третокласен път III-301 в района на село Йоглав да бъде изградена стационарна камера за контрол на скоростта.“

Борислава Бибиновска
2077 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.27 | 13:50

1
На Рашков-пияндето не му дреме. Няма ли нещо свързано с Бойко не го вдига!

2021.09.28 | 07:15

2
СНОЩИ НА МОСТА НА ЗАХАРНАТА, ПАК МЕ ИЗПРЕВАРИ ЕДНО ГАВНО С Е В НАСРЕЩНОТО. КАМЕРАТА НЕ Е НА ТОЧНОТО МЯСТО.

Добави коментар

Водещи новини