Вицепрезидентът удостои с почетни плакети Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в Шумен по повод 165-годишнината му

  • 24 септември 2021 10:09

  • 171
  • 1
Вицепрезидентът удостои с почетни плакети Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в Шумен по повод 165-годишнината му
©

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , беше официален гост на честването на 165-годишнината от създаването на Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в град Шумен. По случай паметния юбилей и активна дейност Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , удостои читалището с директор Николай Николов и негови дейци с почетния плакет на вицепрезидента и подари на читалищната библиотека книги на български автори.

„Тук се ражда и възстановява векове по-късно българската държавност, днес стъпваме по земята, по която са ходили едни от най-бележитите българи в нашата история“, се обърна вицепрезидентът в приветствието си към жителите на Шумен.

„Можем ли да си представим преди цели 165 години какво огромно желание са имали нашите деди да възродят българската нация, да направят българската държава равноправен член в семейството на цивилизованите народи, както е записано в Манифеста за българската независимост! Тези хора имаха дарбата да провидят в бъдещето, още преди да я има третата свободна и независима българска държава, да положат основите, които следващите поколения да надграждат. Искам днес да бъдем като тези знаменити личности“, призова Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

„Това бяха сърцати хора, които не се блазнеха то пари и власт. Знаеха, че само с просвета и вяра може да се съхрани народ, че родовата памет е имунната система, която превежда и през най-тежките изпитания. Че стремежът към знание носи свобода, а свободата – независимост“, посочи вицепрезидентът.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , е убедена, че читалището не е остаряла институция, а принадлежи и на бъдещето. „В днешното тревожно и разделно време на лоши страсти отново читалището ни събира, тук лекуваме душите си с просвета и култура“, заяви вицепрезидентът и призова българската държава и общество да помагат повече на читалищата, защото те не просто съхраняват фактите от българската история, а я пишат и днес. Председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов определи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , като голям и верен съюзник на българското читалище.

По-рано вицепрезидентът разговаря с областния управител на Шумен Валентин Александров и с кмета на общината Любомир Христов.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
171 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mitaka

2021.09.24 | 15:04

1
ТАЗИ Е С НУЛА РЕЙТИНГ, НОЕМВРИ ДА ГИ ИЗМИТАМЕ С КРАДЕВ

Добави коментар

Водещи новини