Йотова за новата партия на Петков и Василев: Промяната задължава много

  • 20 септември 2021 12:32

  • 1322
  • 0
Йотова за новата партия на Петков и Василев: Промяната задължава много
© Булфото (архив)

Промяната задължава много.

Така вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , коментира в Свищов новата политическа партия "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" на бившите служебни министри Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. "Много лесно употребяваме думи като почтеност и промяна, но те задължават много и носят след себе си много отговорности. Надявам се когато тази партия стане част от новия парламент да запомни онова, с което тръгна - да търси широка коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър, и да събере онези, които действително могат да създадат мощната алтернатива, за която говорим с президента вече четири години", посочи тя. 

Асен Василев разкри как в държавата ще има пари за всички сфери и с кои партии ще разговарят за явяване на изборите

"За промяна на страната в посока на това да се върне държавността, в посока на това да има законност, ред и справедливост за всички", добави Йотова. Според нея партията на бившите министри от служебното правителство ще привлече много млади хора и според първите заявки ще бъде по-скоро центристка партия.

Йотова изрази надежда следващият парламент да бъде съставен от много повече "читави хора" от заявените 121, които да си стиснат ръцете върху пет или шест приоритета, за които всички говорят. "Ние имаме много добър старт и стабилност, въпреки политическото говорене служебният кабинет показа, че може да гарантира сигурността на българските граждани, особено в условията на криза, на ковид и на неизвестността, която ни чака", подчерта тя и допълни, че служебният кабинет е временен кабинет и това не бива да се забравя. Много се надявам, че следващият парламент ще роди стабилно правителство и в една парламентарна република в кратки срокове ще бъдат компенсирани годините, които са изгубени", посочи още тя. 

Кои са жените зад дуото Петков-Василев

Йотова заяви, че съвсем скоро ще бъде обявен инициативният комитет за издигането на кандидат-президентската двойка, съобразно сроковете на ЦИК. В него ще има хора с най различни политически цветове и идеи, но "смея да твърдя, че сред тях ще бъде цветът на България". Йотова подчерта, че винаги ще бъде част от лявото политическо пространство, затова не се съмнява в подкрепата на българските социалисти и на лявомислещите хора.

В Свищов вицепрезидентът участва в откриването на учебната година в Стопанската академия "Д.А. Ценов", предаде БТА.

Филип Епитропов
1322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини