Георги Георгиев от ГЕРБ е новият председател на СОС

  • 23 септември 2021 15:56

  • 1389
  • 3
Георги Георгиев от ГЕРБ е новият председател на СОС
© Фейсбук

Георги Георгиев от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на е новият председател на Столичния общински съвет. Той беше избран с тайно гласуване. За него гласуваха 36 общински съветници, а недействителните бюлетини бяха 8. Георгиев бе единствена кандидатура и бе номиниран от коалицията ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Останалите групи в общинския съвет на София не излъчиха кандидати. От "Демократична България" заявиха, че ще оспорват избора.

Георгиев е председател на Комисията по финанси. До избора на председател на градския парламент се стигна след оставката на досегашния председател Елен Герджиков.

Елен Герджиков разкри причините да подаде оставка

Мястото на Герджиков като общински съветник зае Миглена Атанасова, която положи клетва.

При встъпването си в длъжност той изказа благодарност към колегите си за подкрепата и допълни, че ще работи да оправдае гласуваното му доверие.

Съзнавам, че поемам поста на председател на СОС в една необичайна ситуация, но ви уверявам, че ще работя за връщането на политическия диалог и конструктивния дух на работа в Общинския съвет. Вратата ми ще бъде отворена за всеки един от съветниците, защото гражданите очакват от нас, освен дискусии, и резултати. Апелирам да дадем пример за това как се водят конструктивни дебати, защото демокрацията изисква усилия, заяви Георгиев.

Кой е Георги Георгиев?

Георги Валентинов Георгиев е общински съветник от гражданската квота в листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Председател е на Постоянната комисия по финанси и бюджет към Столичен общински съвет. В работата си като съветник той е вносител на редица доклади, свързани с оптимизация на бюджетните разходи, подобряване на градската среда, развитие на обществения транспорт и безконтактните плащания в него, социални дейности и др.

ГЕРБ-СДС номинират Георги Георгиев за нов председател на СОС

Георгиев е роден през 1986 г. Завършил е с отличие специалност „Право“ в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Има и магистърска степен по международно търговско право от King’s College London. Защитава дисертация на тема „Залог на търговско предприятие“ в Софийския университет, въз основа на която издава книгата „Залогът на търговско предприятие“ през 2021 г. През 2012 г. е избран за консултант за България и член на работна група по изследователски проект на London School of Economics and Political Science. Съавтор е в международни изследвания, публикувани от престижни чуждестранни и български издателства. Понастоящем е главен асистент по търговско право в СУ „Св. Климент Охридски“. Георгиев е управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Георгиев и Колев“.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1389 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БАНКИНСКИЯТ ТИКВЕНИК ...

2021.09.23 | 23:36

3
ТАКА И НЕ РАЗБРА ЛОЗАН ПАНОВ КАК ГО КЛЕЦА ПРЕЗ ГАЩИТЕ - ТОЯ ГОШКО ГО ПОСРЕЩАШЕ И ИЗПРАЩАШЕ ЛОЗАНЧО ВСЕКИ ПЪТ НА ПОРЕДНИТЕ МУ ОФИЦИАЛНИ ПОСЕЩЕНИЯ В НЕ БЕЗИЗВЕСТНАТА АДВОКАТСКА КАНТОРА "ГЕОРГИЕВ, ТОДОРОВ И КО" НА ПАРЧЕВИЧ 22
ТИЯ СЪВСЕМ ИЗКУКАХА!

2021.09.23 | 23:29

2
ПИШМАН ЕКС-АДВОКАТЧЕТО ГОШКО ТЪПИЧКОТО, РЕКОРДЬОР ПО ЗАГУБЕНИ ДЕЛА, СТАНАЛ НУМБЪР 1 В СОС!!?
Гербав ли е - значи е боклук.

2021.09.23 | 18:09

1
Прилича повече на Гейорг Гейоргиев, някаква тиква-педерас.

Добави коментар

Водещи новини