Водещите новини! България чества 113 години Независимост

  • 22 септември 2021 19:03

  • 637
  • 8
Водещите новини! България чества 113 години Независимост
© Булфото(архив)/ Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 22 септември ***

 

***

България чества 113 години Независимост!

***

С поднасяне на венци на Паметника на независимостта бе отбелязан 22 септември в столицата

***

„Възраждането и триумфът на българската държавност са неделима част от паметта и духа на Велико Търново – нашата историческа и духовна столица“.

Румен Радев: Независимостта се гради на усилията на посветени държавници, но и на уверен в себе си народ

***

И други две годишнини…

Отбелязваме 100 години от смъртта на Иван Вазов

В местността "Костина" отбелязаха Денят на Независимостта на България и 178 г. от рождението на Георги Бенковски

***

"Независимостта е продължаващо състояние. Тя е въпрос на устойчива воля на една общност да бъде независима всеки ден. Когато нашите прадеди в Търново са направили тази заявка, те са започнали нещо, което ние трябва да продължаваме и днес".

Христо Иванов: Не решим ли проблема с правосъдието, няма да имаме пълнокръвна държавност

***

На Витоша падна първи сняг

Първи сняг падна на Витоша

***

Безпрецедентните глобални предизвикателства изискват всички държави да подкрепят по-ефективни и съгласувани действия от страна на международната общност. Многостранната дипломация е ключ към общото ни бъдеще и няма алтернатива. Това заяви президентът Румен Радев във видеообръщение към участниците в 76-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации, която се провежда в Ню Йорк.

Президентът Румен Радев направи видеообръщение пред Общото събрание на ООН

***

Почина журналистът Неделчо Михайлов. Преди месеци излезе дeбютнaтa му книгa – "Бaлкaнcки буквaр". Тя cъдържa пет рaзкaзa и шест нoвeли, съобщи Нова телевизия.

„Зa мeн Вaрнa e цeнтърът нa cвeтa и вeчният грaд. Тук cъм рoдeн, душaтa и cърцeтo ca ми тук“, oбичaшe дa cпoдeля в интeрвютa журналистът.

Той е рoдeн нa 19 мaрт 1965 г. Изучaвaл e бoгocлoвиe в Шумeнcкия унивeрcитeт "Eпиcкoп Кoнcтaнтин Прecлaвcки". Cлeдвaл e cпeциaлнocт "Прaвo" във ВCУ "Чeрнoризeц Хрaбър".

Напусна ни журналистът Неделчо Михайлов

***

Управляващата партия в Русия ще получи 324 от 450-те места в новия състав на парламента, обявиха руските изборни власти. Броят е по-малък от получения от прокремълската партия "Единна Русия" (ЕР) на предишните избори, но въпреки това ѝ дава непреодолимо мнозинство, предаде Асошиейтед прес.

"Единна Русия" получава 324 от 450-те места в Държавната дума

***

Талибаните се обърнаха към ООН с намерение да говорят на тазседмичната сесия на Общото събрание на ООН и обявиха кандидатурата на Мохамад Сохаил Шахин за постоянен представител на Афганистан в международната организация, предадоха агенциите.

Талибаните поискаха да говорят пред Общото събрание на ООН

***

 

Novini.bg
637 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ХХХ

2021.09.22 | 21:08

8
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.09.22 | 20:56

7
Обичам с мъже.
Анонимен

2021.09.22 | 20:17

6
ЧЕ КОМУНИСТИТЕ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ СМЕ СИ ВИНАВНИ САМО НИЕ! ОСТАВИХМЕ СЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА ДА НИ ПРОМИЕ МОЗЪЦИТЕ, ЧЕ ТЕ МОЖЕЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ, ЗА МНОГО ПО КРАТКО ВРЕМЕ ДА НАПРАВЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ! И ГО НАПРАВИХА, ЗА ЧЕТИРИ МЕСЕЦА Я СЪСИПАХА!

2021.09.22 | 20:06

5
както вкусотийте по масата ни , така и изборите , както и резултатите

2021.09.22 | 20:04

3
при нас съседките ми на около 30 - 40 годишната възраст , самотните майки , вече не умеят кисело зеле например . А това не е неща специфично за моето съседство , а е навсякъде такава . Тогава , какво честваме ли

2021.09.22 | 20:05

4
МекБургър Чикън и МекДоналдс Чийс

2021.09.22 | 20:02

2
не виждам какво да празнувам , МакДоналдс или Сабвай ли

2021.09.22 | 20:01

1
българките и българите вече не знаят как се приготви киселото за зимнината , например корейското смес от туршия не умеят .

Добави коментар

Водещи новини