В местността "Костина" отбелязаха Денят на Независимостта на България и 178 г. от рождението на Георги Бенковски

  • 22 септември 2021 15:52

  • 377
  • 3
В местността "Костина" отбелязаха Денят на Независимостта на България и 178 г. от рождението на Георги Бенковски
© bulphoto (архив)

В историческата местност "Костина" край тетевенското село Рибарица тържествено е била отбелязана 113-та годишнина от Независимостта на България, както и 178 години от рождението на революционера Георги Бенковски.

Събитието е организирано от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ - Тетевен, и кметството в Рибарица, с подкрепата на община Тетевен, съобщават от общинската администрация.

С поднасяне на венци на Паметника на независимостта бе отбелязан 22 септември в столицата

На честванията са присъствали част от ръководството на общината, кметът на село Рибарица Пенка Ганева, представители на СОСЗР и Съюза на ветераните от войните, граждани и др.

Председателят на СОСЗР Благовест Пандурски е поздравил събралите се и е припомнил исторически факти около двете бележите събития. Приветствия са отправили зам.-кметът на общината Борис Врабевски и председателят на Общинския съвет Мария Стойчева.

Цветя са били поднесени пред паметниците на Георги Бенковски - в местността "Костина", на ген. Владимир Вазов - в Рибарица, както и на загиналите във войните тетевенци - в Тетевен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
377 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХХХ

2021.09.22 | 16:42

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.22 | 16:36

2
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.22 | 16:30

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини