Служители на полицията влизат в училищата и детските градини

  • 14 септември 2021 16:27

  • 11653
  • 0
© Булфото (архив)

Служители на "Пътна полиция" влизат в училищата и детските градини през новата учебна година, за да изнесат беседи пред учениците и децата за пътната безопасност. Това обяви на брифинг инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" към ГДНП, предаде репортер на Novini.bg

,,Вече са проведени срещи с регионалните управления на образованието, за да се планира посещение на пътните полицаи в учебните занятия в присъствена форма на обучение, за да бъдат изнесени превантивни беседи с децата. Тази акция предполага планирането на посещения до края на учебната година и ще обхваща всички ученици и децата от детските градини'', обясни инсп. Ботева.

По думите ѝ до началото на учебната година служители на МВР са извършили 2970 проверки на територията на цялата страна, които са включвали инспекция на пешеходни пътеки, маркировки и пътни знаци в районите, където има учебни и детски заведения.

КАТ съветва родителите: Не спирайте на пешеходните пътеки пред училища

Ботева допълни още, че между 15 и 22 септември ще бъде проведена и беседа в рамките на Европейската пътна безопасност.

Снимка: Novini.bg

Пред медиите от "Пътна полиция" отчетоха, че за периода от 1-ви септември 2020 г. до 30 юни 2021 г. са били съставени общо 892 955 акта и фишове. За жалост за същия период при пътни инциденти са загинали 16 деца, а 511 са били ранени.

Владимир Василев
11653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини