Водещите новини! Вдигнаха пенсиите и… цените

  • 09 септември 2021 18:39

  • 2131
  • 0
Водещите новини! Вдигнаха пенсиите и… цените
© Pixabay/Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 9 септември ***

 

Преизчисляването на пенсиите влиза в сила от 25 декември, а не от 1 октомври. Това окончателно гласува мнозинството в Народното събрание.

В месеците октомври, ноември и декември пенсионерите ще получават добавка от 120 лева към пенсиите си.

Пенсиите ще бъдат преизчислени от 25 декември, решиха окончателно депутатите

***

Рекордно поскъпване на храните на прага на есента. Цените на основните продукти, които купуваме, са се повишили значително през последната година, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Храните поскъпнаха рекордно на прага на есента

***

И хлябът поскъпва?

***

Гълъб Донев: Не се налага вдигане на възрастта за пенсиониране

***

… най-накрая…

Депутатите най-накрая приеха и на второ четене актуализацията на бюджета на ДОО

***

„Парламентът прие бюджет на Държавното обществено осигуряване, който е разумен, устойчив във времето и гарантира, че пенсионерите ще продължат да получават по-високите пенсии догодина или докато нов парламент не реши да ги вдигне повече или да ги отмени“.

Асен Василев с коментар за повишаването на пенсиите от декември

***

„Нямаме законов срок, в който да вземем решение дали да пристъпим към поставяне на трета доза от ваксините срещу COVID-19“. Това заяви в кулоарите на парламента служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Министър Кацаров коментира дали у нас ще се прилага трета доза на COVID ваксина

***

Само ваксинираните!

В Сърбия обмислят само ваксинираните да могат да посещават заведения, театри и спортни събития

***

Президентът на САЩ Джо Байдън планира да проведе среща със световните лидери в рамките на Общото събрание на ООН, което е предвидено за 21 септември в Ню Йорк. Темата на дебат ще бъде пандемията от COVID-19 и доставката на ваксини за развиващите се страни, информира в-к „Уошингтън поуст“, позовавайки се на източници от Белия дом.

Джо Байдън обмисля да свика среща на световните лидери?

***

Близо 200 чужденци, включително десетки американци, излетяха днес с чартърен полет от Кабул, предаде Асошиейтед прес. Това е първата мащабна евакуация от Афганистан след изтеглянето на чуждестранните войски от страната в края на миналия месец, предава БТА.

Полетът се изпълнява от Катарските авиолинии и е до Доха. Броят на пътниците беше съобщен от високопоставен представител на САЩ, пожелал анонимност. Той заяви, че двама високопоставени талибански представители са улеснили заминаването. Според него на борда на самолета има американци, чужденци със зелени карти и чужденци от други националности, включително германци, унгарци и канадци.

Близо 200 чужденци излетяха с чартърен полет от Кабул

***

 

Novini.bg
2131 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини