Омбудсманът: Насилието не се толерира!

  • 19 август 2021 09:07

  • 190
  • 0
Омбудсманът: Насилието не се толерира!
© Bulphoto/архив

„Още миналата година бях сезирана със сигнали. Екип на омбудсмана извърши проверка. Беше установено, че има насилие, което е видно и от кадрите, които вече видяхме. Бяха посетени в „Пирогов” част от битите хора.  Изпратих сигнал до министъра на вътрешните работи да бъде извършена адекватна проверка”. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент в отговор на въпрос дали някой е защитил правата на пострадалите по време на протестите от миналата година.

По думите ѝ силовият министър официално е отговорил, че по случаите с полицейско насилие има образувани дисциплинарни производства и информацията е изпратена до прокуратурата.

„Получих информация, че действително е имало полицаи с боксове и заплашителни емблеми. Но няма данни какви са били тези хора. Емблемите не са част от полицейските униформи. Кадрите, които видяхме, са шокиращи. Държавата има позитивно задължение да разследва обективно и да установи кои са извършителите и да ги накаже”, категоричен е омбудсманът.

Проговори прокурорът, разследвал полицейското насилие над протестиращи

Според нея, на места, на които има протести, трябва да бъдат изпращани полицаи, които са подготвени.

Председателят на СФСМВР: Превишаване на правомощия от полицаите имаше

"Трябва да са хора, които да не си изпускат нервите, да не използват насилие и да не нараняват. Защото това, на което станахме свидетели е нечовешко отношение и изтезание към протестиращите". "Важно е да бъдат наказани извършителите, но е и важно посланието, че не толерираме насилие", заяви Ковачева. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
190 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини