Пускат на вода новия кораб на Община Бургас

  • 16 август 2021 12:22

  • 1499
  • 2
Пускат на вода новия кораб на Община Бургас
© Facebook

Със сложна транспортна операция новият туристически кораб на Община Бургас бе превозен от корабостроителницата до варненското пристанище, за да бъде пуснат на вода.

След задължителните изпитания се предвижда корабчето да отплава към Бургас до няколко дни. Новият катамаран е направен по проект на Община Бургас и ще обслужва туристически маршрути в Бургаския залив. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Плавателният съд е тип катамаран и ще обслужва целогодишно туристическите маршрути в Бургаския залив. Той е с дължина 20 метра и ширина близо 8 метра. Капацитетът му ще позволява да превозва 100 пасажери.

Оборудването на кораба включва още соларни панели, които да захранват осветлението и други консуматори на борда. Ще има бар за напитки и кетъринг, както и три санитарни възела, като единият ще е пригоден за хора с увреждания.

Освен туристическите разходки от Морска гара до остров Света Анастасия, лодкостоянката в "Крайморие", рибарските пристанища в "Сарафово" и Ченгене скеле и до близки крайбрежни населени места, катамаранът ще дава възможност на борда му да се организират различни фирмени събития и празненства.

Председателят на НПСС Даниел Парушев се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов

Община Бургас вече има един кораб, също от типа катамаран - "Света Анастасия", който предлага разходки до едноименния остров.

Новият катамаран се изгражда по проект "Силата на водата. Подкрепа за повишаване потенциала на Община Бургас като конкурентноспособна туристическа дестинация".

Неговата цел е повишаване на конкурентноспособността и утвърждаване на Бургас като предпочитана туристическа дестинация.

Очаква се новият общински туристически кораб да бъде пуснат на вода следващото лято.

Калина Христова
1499 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тин

2021.08.16 | 13:15

2
Мале най после едно корабче ново В гърция са стотици ако не и хиляда такива Със светлинни години сме назад

2021.08.16 | 13:10

1
Насрахте кометите и ракетите, с които хората си вършеха работа, сега пускайте "корабчета" за алкохолизираните разнасячи на ковид от Мухосранск, бивш СССР.

Добави коментар

Водещи новини