АПИ: С три различни уреда е проверена маркировката в платното за Бургас при 194-ти км на АМ "Тракия". Покрива всички нормативни изисквания

  • 30 юли 2021 12:55

  • 732
  • 1
АПИ: С три различни уреда е проверена маркировката в платното за Бургас при 194-ти км на АМ "Тракия". Покрива всички нормативни изисквания
© АПИ

Хоризонталната пътна маркировка в платното за Бургас в района на 194-ти километър на автомагистрала „Тракия“ е проверена с три различни уреда и покрива всички нормативни изисквания.

Това са резултатите от извършената съвместна проверка на маркировката от експерти на Института по пътища и мостове, която е единствената акредитирана изпитвателна лаборатория, от неправителствената организация „Европейския център за транспортни политики“, и изпълнителя на хоризонталната маркировка. Проверката е направена едновременно с три различни апаратури, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Експерти и АПИ с различни констатации за маркировката на новия участък от АМ "Тракия"

При съвместните измервания е установено, че експлоатационните показатели в дясната крайна линия са със стойности надвишаващи значително минималните изисквания за начална експлоатация, съгласно нормативната уредба, и е гарантирана безопасността на движение. През миналата седмица експерти на Института по пътища и мостове и на неправителствената организация извършиха измерване на дневната и нощната видимост на маркировката в ремонтирания участък от АМ „Тракия“ при 208-ми км в дясното платно за Бургас. При измерванията на характеристиките на маркировката беше констатирано, че и дневната, и нощната видимост отговаря на изискванията за безопасна експлоатация и гарантира безопасността на движението в ремонтирания участък на АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора. 

Филип Епитропов
732 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.30 | 13:41

1
Важното е да се на клепа някой пък после голяма работа, че не е така. НПО-та перат, перат дори без накисване!

Добави коментар

Водещи новини