Панаир на солта и рожден ден на резерват Атанасовско езеро се провежда до Бургас

  • 15 август 2021 15:51

  • 2902
  • 0
Панаир на солта и рожден ден на резерват Атанасовско езеро се провежда до Бургас
© Булфото (архив)

Панаир на солта и рожден ден на резерват Атанасовско езеро се провежда до Бургас. Панаирът на солта популяризира натуралните продукти от солената лагуна и езерото като източник на българска трапезна сол и други суровини с добавена стойност. За гостите на Панаира се представят различните видове черноморска сол и пътят ѝ до нашата трапеза.

Посетителите могат да си закупят от току-що събраното „бяло злато“, козметика с луга и черноморска лиманна кал, занаятчийски шоколад с цвете на солта и сувенири, свързани с любимото езеро. За малките гости има научни занимания, свързани със солеността на водата в различните басейни на лагуната, наблюдения на солните кристали и на солничното раче, както и арт работилница за рисуване със сол.

Поради големия интерес към Влакчето на солта и тази година домакините от Черноморски солници АД пускат специална линия от басейните с луга и кал до музейчето на Атанасовско езеро, солта и птиците - „симБиотично“ и обратно, за да могат желаещите да се повозят и да се насладят на традиционния транспорт във и около езерото. Линията е безплатна за всички гости на Панаира.

Събитието е съчетано и с рождения ден на поддържан резерват Атанасовско езеро – тази година се навършват 41 години от обявяването му, отбелязва "Булфото".

Ще се справи ли секторът на туризма през летния сезон?

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини