Главен комисар Николай Николов: Обстановката с пожарите в страната се нормализира

  • 11 август 2021 13:49

  • 386
  • 0
Главен комисар Николай Николов: Обстановката с пожарите в страната се нормализира
© Булфото, архив

Като цяло обстановката в страната се нормализира, но това не ни успокоява. Това съобщи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, цитиран от БНТ.

"Винаги следобяд, след 15.00 ч. обстановката се усложнява предвид повишаване на температурите и евентуално излизане на вятър", обясни той.

"Повече от 200 човека продължават своите усилия по угасяването му. Ние смятаме, че на около 90% от пожара е овладян, но тези 10% представляват сериозна опасност за нас. Направена е над 2 км водна линия в просеката, целим да въведем вода, за да можем да вземем предимство над пожара. Благодарим на всички, които са тук, на доброволците, хората от горските служби и на местния бизнес", докладва още Николов.

Ликвидирани са общо 165 пожара през денонощието, един е ранен

Той допълни, че пожарът във Ваксево, където горят около 600 декара смесена гора, продължава, но е ограничен от три страни.

"Смятаме, че до довечера и оттам ще получим още по-добри новини, които да дадат увереност, че сме го надвили", допълни главният комисар.

Борислава Бибиновска
386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини