ЮЗДП награждава свои служители и доброволци, участвали в гасенето на горски пожари на територията на предприятието

  • 25 август 2021 17:29

  • 348
  • 0
ЮЗДП награждава свои служители и доброволци, участвали в гасенето на горски пожари на територията на предприятието
© bulphoto (архив)

Повече от четиристотин служители на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ и дванадесет доброволци, участвали активно в потушаването на десетките горски пожари, ще бъдат наградени с парични премии, съобщават от ЮЗДП.

Специализираните групи за гасене на горски пожари и допълнителните мобилизирани служители от териториалните поделения и централно управление получават отличия с решение на Управителния съвет на предприятието.

Двама горски загинаха при гасене на пожар край санданското село Петрово, техен колега е с тежки изгаряния

Сред наградените са и горски работници със съществен принос и проявено себеотрицание в критични ситуации, благодарение на което са спасени от огъня жилищни постройки и противопожарна техника, допълват от ЮЗДП.

Дванадесет доброволци, участвали при потушаването на горски пожар в землището на санданското село Голешево също ще получат парични награди. Това са мъже от близките села Петрово и Яново, които на 5 август, с риск за живота си и снабдени с гръбни пръскачки и лопати, спират придвижването на пожара към иглолистната гора и остават да дежурят през цялата нощ, заедно с горски служители и пожарникари, посочват от ЮЗДП. Това е улеснило гасаческите действия на следващия ден рано сутринта, когато многобройни сили от горски, огнеборци, военни и доброволци атакуват пожара и напълно го загасяват, допълват от предприятието.

Мая Йорданова
348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини