Пожар горя край местността "Болата"

  • 26 юли 2021 17:32

  • 595
  • 0
Пожар горя край местността "Болата"
© Булфото (архив)

В РИОСВ - Варна постъпи сигнал през тел. 112 за възникнал пожар в района на местност „Болата“, която е в резерват „Калиакра“ (в землището на с. Българево, общ. Каварна).

Извършена е незабавна проверка на място от охраната на северните защитени територии при РИОСВ - Варна. Констатирана е изгоряла площ в района на обект на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ на територията на резерват „Калиакра“. В границите на защитената територия са изгорели сухи тревни съобщества и храстова растителност на площ от около 4700 кв. м. Не са установени мъртви животински видове. 

Близо 30 пожара са гасили в Благоевградско

Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) – Каварна е била уведомена за пожара своевременно – в 10.04 часа, и пожарът е преустановен в 11.15 часа. По данни на РСПБЗН – Каварна вероятна причина за възникване на пожара е късо съединение в съоръжение на електропреносната мрежа. След установяване на виновните лица, допуснали възникване на пожара, ще бъдат предприети административно-наказателни действия по реда на Закона за защитените територии, съобщиха от пресцентъра на РИОСВ - Варна.

Филип Епитропов
595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини