Държавният глава: Созопол впечатлява с хилядолетната си история и неповторимата си атмосфера

  • 18 юли 2021 11:35

  • 375
  • 7
Държавният глава: Созопол впечатлява с хилядолетната си история и неповторимата си атмосфера
© Президентство

Созопол впечатлява с хилядолетната си история и неповторимата си атмосфера. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по случай празника на град Созопол. Държавният глава гостува в морския град по покана на кмета Тихомир Янакиев и в Деня на Света Марина присъства на празничната програма и наблюдава концерта “Талантите на Созопол”  в летен театър “Аполония”.

По думите на президента това, което кара всички да се връщат отново в Созопол, е гостоприемството и автентичният дух на града. "Със своите живописни гледки и културните прояви, превърнали се в запазена марка на града, Созопол е запазил жив християнския дух и вековните традиции по нашите земи”, посочи държавният глава.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изрази увереност, че жителите на Созопол ще съхранят и предадат на следващите поколения богатството, което имат. В рамките на събитието бе почетен и духовният водач на созополчани отец Иван, който бе удостоен посмъртно с отличието “Почетен гражданин”. 

Президентът разгледа фотоизложбата “Уловени мигове от созополско око” и награди най-младия участник във фотоконкурса Габриел Генчев. “Много се радвам, че има млади участници, защото за да не говорим за българската култура в минало време, трябва младите да намират своето призвание, да търсят в градове като Созопол красота, вдъхновение и стремеж към самоусъвършенстване”, посочи държавният глава.

Радев със съболезнования към ръководителите на Белгия и Германия заради жертвите на наводненията

По-рано президентът проведе среща с ръководството на община Созопол и областния управител Мария Нейкова, на която бяха обсъдени актуални теми, свързани с местното самоуправление. Във фокуса на разговора бе и необходимостта от реална финансова децентрализация на общините, която да даде възможност на местната власт да планира и осъществява много по-ефективно своите програми за развитие.

Теодора Александрова
375 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Цв.

2021.07.18 | 14:33

7
Оооо, разгеле, тоя се разработи няколко месеца преди изборите! То....... Лежа, лежа. Хайде - време е да си отиваш фатмьо!
Има резон,

2021.07.18 | 14:03

2
Но морето не е до колене.

2021.07.18 | 14:20

6
Кога на поклонение на сопола?

2021.07.18 | 14:17

5
Кремълски изрод

2021.07.18 | 14:13

4
Световен терорист-зеленият вмирисан чорап.

2021.07.18 | 14:12

3
Унищотителя на българският народ.

2021.07.18 | 13:58

1
Държавният Сопол.

Добави коментар

Водещи новини