Румен Радев разговаря с представители на Японско-българската бизнес асоциация

  • 14 юли 2021 19:04

  • 1036
  • 5
Румен Радев разговаря с представители на Японско-българската бизнес асоциация
© Президентство

Увеличаването на японските инвестиции в България е възможност за развитието на качествено нов модел на отношенията между бизнеса и институциите и бизнеса и обществото, както и за промяна на икономическата среда в страната.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес се срещна на „Дондуков“ 2 с представители на Японско-българската бизнес асоциация. В срещата участва и посланикът на Япония у нас Хироши Нарахира, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава изтъкна последователните действия на президентската институция за постигането на нова динамика в икономическото и инвестиционно партньорство между България и Япония. Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе редица срещи с японския бизнес и институции при посещението си в Япония през 2019 г. по случай на интронизацията на император Нарухито. През 2020 г. на среща за насърчаване на инвестиционното сътрудничество между България и Япония, домакин на която беше българският президент, беше представена и инициативата за създаване на Японско-българската бизнес асоциация. 

Радев: Подкрепям бизнеса, който създава висока добавена стойност, насърчава инвестициите и увеличава перспективите пред младите хора в България

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изтъкна огромния неизползван потенциал в отношенията между България и Япония и допълни, че страната ни цени високо предвидимостта и коректността на японските компании, които инвестират у нас. Държавният глава  отличи и предимствата на страната ни за привличане на инвестиции: геостратегическо разположение, стабилни макроикономически показатели и качествен висококвалифициран човешки капитал.

Посланикът на Япония у нас Хироши Нарахира приветства заложеният от българския държавен глава приоритет за засилено сътрудничество в областта на науката, образованието и иновациите в рамките на Инициативата „Три морета“. Компании от Япония имат интерес да инвестират в регионални проекти в сферата на „интелигентната“ транспортна, енергийна и дигитална свързаност в Източна Европа. „Без прогресивно образование и иновации в научноизследователска и развойна дейност не може да говорим за качествено партньорство в  нито една област“, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Обща бе позицията, че най-важният фактор за привличане на инвестиции у нас и в региона е устойчивото развитие на бизнес средата. 

Румен Радев: България пое домакинството на инициативата "Три морета" в ключов момент

Председателят на управителния съвет на Японско-българската бизнес асоциация Владислав Михов благодари на държавния глава за подкрепата и заяви, че организацията ще подпомага както  навлизането на японски фирми на българския пазар, така и на български компании, които да намерят свои търговски партньори в Япония.  По време на разговора посланик Хироши Нарахира отбеляза динамично развиващата се стартъп екосистема в България и тенденцията млади българи да се завръщат със своите идеи и бизнес планове, които да реализират в страната си.  Посланикът на Япония отправи покана за участие на български компании в Международно изложение, което предстои да се проведе през 2025 г. в Осака.

Филип Епитропов
1036 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Тиквата - на разпит

2021.07.15 | 07:25

5
Заплашил заплашил свидетел на престъпленията му: "Като ядете месо вкъщи, гледайте на не е вашия мъж и баща".

2021.07.15 | 07:10

4
Слави казва че няма да прави коалиция с герб и дпс.Ами славук мръсен,това какво е като само те те подкрепят в парламента?Мръсен предател излезна,по мръсен от Борисов и Доган.
Абе

2021.07.15 | 01:12

3
И са ако Крадев остане на власт, ще се изучават ли в училищата техниките на конилингуса и анилингуса?

2021.07.14 | 22:08

2
Това лайно Мунчо Каунов,кога ще му връчат призовка?
Хехе

2021.07.14 | 21:23

1
А дано ама нада ли

Добави коментар

Водещи новини