УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” към Румен Радев: Настояваме да се прекрати с лъжите и тормоза, махнете Стойчо Кацаров

  • 16 юли 2021 15:27

  • 2303
  • 7
УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” към Румен Радев: Настояваме да се прекрати с лъжите и тормоза, махнете Стойчо Кацаров
© Булфото

Служителите на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” настояват да се прекрати с лъжите и „ужасяващия” тормоз, а служебният здравен министър Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има да подаде оставка.

Най-голямата спешна болница в страната снема доверието си и от управителя на НЗОК Петко Салчев и иска той да понесе своята отговорност за това, че си позволи да внушава на обществото, че извършваме злоупотреби, че „без да се работи, без да отчита дейност, въпросното лечебно заведение е получило пари”.

Изпратихме писмо до президента на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, в което настояваме незабавно да освободи от длъжност здравния министър в служебното правителство, което е назначил. Възразили сме срещу констативните протоколи от шумно оповестената в медиите проверка, посочват в позиция от спешната болница УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”.

Лекуващият лекар на д-р Кацаров в "Пирогов" разкри бил ли е министърът с фалшива хоспитализация

Възраженията са депозирани в законовия срок и ред в НЗОК! Категорични сме, че ще продължим с протестите, докато не се възстанови нормалният тон и проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари не бъде върнат на поста изпълнителен директор.

1. Служебният министър на здравеопазването Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има си позволи в национален ефир да преиначи истината, с което отново опита да опетни всеотдайния труд на лекарите от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов". На 15 юли 2021 година, показвайки епикриза, издадена от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” той заявява: „Тази епикриза е от 21 до 25 януари. Не съм бил в болница „Пирогов” по това време. С никаква диагноза”. След обстойна проверка в системите на болницата сме категорични: през месец януари 2021 година Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има е хоспитализиран в „Пирогов” с негово знание, в негово присъствие и с неговата лична карта. Той е бил съвсем наясно, че за да се провери състоянието му след тежко преболедуван COVID-19 два месеца по-рано, трябва да си заплати изследванията или да постъпи в болница. Насочваме вниманието на НЗОК, че пътека за грижа за пациенти с постковид усложнения все още няма. В базата данни на „Пирогов” има и резултати от направени множество изследвания, сред които скенер, ЕКГ и пълен пакет клинико-лабораторни показатели.

2. Служителите на болницата сме потресени от опита за манипулация на обществото, внушвайки му се отново, че в „Пирогов” се правят фалшификации. Ето защо вече изпратихме писмо до президента на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, в което настояваме незабавно да освободи от длъжност здравния министър в служебното правителство, което е назначил. Копие от писмото е изпратено и до служебния министър- председател Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен. Двамата разполагат и с Декларация на служителите на „Пирогов”, подкрепна със събрани само за два часа близо 1000 подписа, в която категорично заявяваме, че няма да допуснем постигнато от нас през последните 15 месеца да се оспори, няма да допуснем името на стратегическа за страната болница като „Пирогов” да се петни, няма да допуснем опитите за разделение отвътре, няма да допуснем водещи специалисти да се откажат от професията си и че няма да допуснем личностни, финансови и лобистки интереси да рушат имиджа на съсловието и цялата система. Още по-обидно е, че едни немотивирани промени се извършват от служебно правителство в момент, в който вече има избран нов парламент.

3. В същото време вече сме възразили срещу констативните протоколи от шумно оповестената в медиите проверка. Възраженията са депозирани в законовия срок и ред в НЗОК! Най-голямата спешна болница в страната снема доверието си от управителя на НЗОК Петко Салчев, който също си позволи да внушава на обществото, че извършваме злоупотреби и че „без да се работи, без да отчита дейност въпросното лечебно заведение е получило пари”.

Заявяваме: „Пирогов” работи в денонощен режим, откакто е създадена през 1951 г., справи се с COVID-19 вълните и е готова с изпитана организация, ако се стигне до нова заплаха. Не спираме работа и в протестен режим, както и в условията на целенасочени атаки и обиди. Категорични сме, че ще протестираме, докато не бъде възстановен нормалният тон и проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари не бъде върнат на поста изпълнителен директор.

Мая Йорданова
2303 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
До 12

2021.07.18 | 17:49

7
Ти си просташкото и арогантно лице изплюло се на професията си!От злоба ще се задавиш !

2021.07.18 | 17:46

6
Тези пак не си изпълняват задълженията ,а под строй са извън сградата.УВОЛНЕНИЯ полизурковци и лъжци!Не ви пъка за пациента!Вие и вашите близки ще бъдат добре обслужени,а другите?Никакво махане на Кацаров!ВСИЧКИ КРАДЦИ-ВЪН!
ВОЕНЕН ПРЕВРАТ

2021.07.17 | 22:45

5
кРАДЕВ И ДАМАДЖАНКАТА ТЛАСКАТ СТРАНАТА КЪМ ВОЕНЕН ПРЕВРАТ! ГЕШЕВ СПЕШНО ДА ГИ АРЕСТУВА!!
78

2021.07.17 | 17:18

4
Да КАЦАРОВ Е ПРАВ. ДА И ДА Ви пази живи... хора
До12

2021.07.17 | 12:19

3
Гадино долна!Крадлув цървул си ти!

2021.07.16 | 15:40

1
Болничната мафия да каже какво стана с ония нейни членове, дето взимаха по 60,000 лева заплати и слагаха стентове на здрави хора първо. Уродлива паплач.
12

2021.07.16 | 16:21

2
Ами да те лекува майка ти, цървул!

Добави коментар

Водещи новини