От гръцка страна на ГКПП Кулата-Промахон бяха изградени 3 нови кабинки за контрол

  • 01 юли 2021 13:45

  • 986
  • 2
От гръцка страна на ГКПП Кулата-Промахон  бяха изградени 3 нови кабинки за контрол
©

Поредица от инициативи, насочени към разрешаване на проблема с дългите опашки на Промахонас-Кулата, бяха обсъдени на провелата се на граничния пункт вчера среща.

От страна на Гръцкия бизнес съвет в България присъства главният секретар на съвета г-жа Клеоники Георгиаду. На срещата, освен министър Костас Караманлис, присъства и заместник областният управител на Серес г-н Панайотис Спиропулос. Главният секретар на ГБСБ представи параметрите на проблема, свързани с дългите закъснения на Промахонас-Кулата, като от името на гръцката бизнес общност в България призова да бъдат предприети инициативи и мерки за облекчаване на задръстванията на митническия пункт и по-бързото преминаване на превозни средства.

Като част от усилията за решаване на проблема, по инициатива на министъра на инфраструктурата и транспорта Костас Караманлис и в сътрудничество с Областната управа на Централна Македония и най-вече на заместник-областния управител на Серес, г-н Панайотис Спиропулос, за кратък период от време бе започнато и завършено изграждането на три нови кабини за контрол. Също толкова незабавна бе и реакцията на полицейската администрация, която се отзова с предоставянето оперативен персонал за новите станции.

Гърция планира да облекчи трафика през границата с България

Както г-н Караманлис подчерта: „Трите нови гранични линии ще допринесат значително за улесняването на пътниците, които желаят да посетят страната ни с кола, както и новите мерки, предприети от правителството за процеса на здравен контрол на входящите туристи у нас, като признаването на бързи тестове на пътници от чужбина с отрицателен резултат и увеличаване на възрастовата граница за тестове върху деца".

Министърът поясни, че "в съответствие с препоръките на Европейския съюз проверките на необходимите сертификати при влизане в страната вече ще се извършват на деца на 12 и повече години, вместо на 6 години, както беше досега". Той припомни още, че понастоящем пътуващите до Гърция имат възможност да влизат в страната със сертификат COVID-19 на Европейския съюз в цифров или печатен вид.

Гръцки бизнес съвет в България изказва своята благодарност към министър Караманлис за незабавния отговор на искането за среща, както и за личния му принос за подобряване ситуацията на граничния пункт при Промахонас.

Последвайте канала на

Владимир Василев
986 2

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.01 | 16:26

2
Моля ЕС и САЩ, да обърнат внимание на случващото се в България....имаме проруско служебно правителство и президент, който получава заповеди от Кремъл !!!!!

2021.07.01 | 14:56

1
Червените комунисти на Радев и останалите айдуци от ИТН .....ИСМВ...ДеБъ...БСП ...ДПС ще манипулират вота в тяхна полза !!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини