Гърция планира да облекчи трафика през границата с България

  • 30 юни 2021 11:43

  • 790
  • 0
Гърция планира да облекчи трафика през границата с България
© Булфото

Гърция работи активно по облекчаване на трафика през граничния пункт „Кулата – Промахон“, заяви министърът на туризма с перспектива за отваряне на поне още два гранични пункта с България. Гърция няма да затваря граници в случай на разпространяване на Делта варианта на коронавируса, предаде БНР.

Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис заяви в парламента, че вероятно утре на граничния пункт „Кулата-Промахон“ ще има още две входни и още едно изходно платно. Темата за опашките от чакащи туристи на границата достигна до парламента след масови репортажи на гръцките медии за затруднено придвижване на туристите.

Въвеждат привилегии за ваксинирани в Гърция

От опозицията настояват за незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България. Засега по информация на министър Теохарис се работи за отваряне за туристи на още два гранични пункта.

Правителството в Атина съобщи, че в случай на разпространение на Делта варианта на коронавируса вероятно ще се прилага само локален локдаун и връщане на задължението да се носят маски на открито. Границите на Гърция ще останат отворени. От здравното министерство съобщават, че до днес са регистрирани само единични случаи на заразени с Делта варианта, като повечето са на остров Крит, без да създават необходимост от допълнителни мерки.

Според туристическите агенции цените в разгара на сезона дори са по-ниски в сравнение  с 2019 г. Интересно е, че туристите от балканските страни предпочитат северната част на страната и предимно Халкидики, но вече се ориентират повече към континенталните райони, като избягват пътуване с ферибот.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини