"Автомагистрали": Пред колапс сме заради блокирани от принципала банкови сметки

  • 28 юни 2021 14:03

  • 3498
  • 6
"Автомагистрали": Пред колапс сме заради блокирани от принципала банкови сметки
© Булфото (архив)

Държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД е поставено в невъзможност да извършва редовните си месечни плащания към доставчици на услуги и суровини, което ще блокира дейността ни.

Това пише в официално прессъобщение изпратено до медиите от "Автомагистрали" ЕАД. Публикуваме становището без редакторска намеса:

Автомагистрали: Близо 79 млн.лв. са спестени от цените на материалите чрез платени аванси за участъци 4, 5 и 6 на АМ "Хемус"

"С писмо N910040 от 10.06.2021 г. министър Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 блокира банковите  сметки на дружеството във всички търговски банки. Това действие вече оказва негативни последствия в работата на “Автомагистрали” ЕАД и дружеството е заплашено от принудително спиране на дейността, в това число и временно спиране на изграждането на АМ „Хемус“ и разпускане в принудителен отпуска на голям брой служители, в разгара на строителния сезон.

Съществува сериозна опасност да бъде прекъснато електрозахранването в обекти и бази за поддръжка, както и прекратяване доставките на горива. Натрупват се неодобрени заявки за годишни технически прегледи, за планови ремонти на техниката за зимното поддържане и текущи аварии и проблеми. Това може да е причина за неизпълнение на възложените задания относно текущия ремонт и поддръжка, обезпечаване на пътнотранспортни проишествия, въвеждане на временна организация и безопастност на движението при най-натоварените автомагистрали в страната, което, от своя страна ще доведе освен до санкции и до финансови загуби на дружеството от нереализирана печалба.

В резултат на продължителна писмена комуникация с МРРБ, принципалът на „Автомагистрали“ ЕАД - министър Комитова, на 25 юни 2021 (петък), с поредно писмо до търговските банки ги моли да не допускат разплащания над определения от нея лимит от 10 000 лв. на седмица. Сумата обаче е крайно недостатъчна за оперативната работа на дружеството и то да функционира нормално.

Съдът спря смяната на ръководството на „Автомагистрали“

С тези и други подобни действия или бездействия на практика се блокира дейността по изграждането на АМ „Хемус“ и поддръжката на автомагистралите в страната. Това може да доведе до хаос и напрежение за всички пътуващи, за бизнеса, свързан с пътната инфраструктура, а също и за икономиката на страната".

Последвайте канала на

Novini.bg
3498 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
група ремонти

2021.06.30 | 00:21

6
трева да ви блокират за 10 години, че не моем да смогнем да ремонтирамееее
тая некъдърна фирма

2021.06.28 | 16:38

5
само пълни чекмеджета - нарочно строят НЕКАЧЕСТВЕНО

2021.06.28 | 14:22

1
Ами спретнете едно протестче в стил Ян Бибиян, Маникян, Хаджикян и готово. Блокирате всички автомагистрали, палите огньове пред президентството, замеряте с яйца и риба министрите, като ви пратят полицаите хвърлете по едно паве, после се оплачете, че ви бият и всичко ще ви се нареди.
смрт на грб

2021.06.28 | 15:53

4
Ако искат няколко трупа - нека да блокират ! Не бъркай протести с як бой !

2021.06.28 | 14:24

2
Викнете и Майчето! Тя знае и как да ви платят за всичко това. Е, ще иска половината пара, ама това си е нейно 'know how'

2021.06.28 | 14:36

3
абе тарикати ,авановите милиони къде останаха трябва и тях да ги върнете щом няколко години вече пасувате и умувате кога да почвате да работите по дадени отсечки

Добави коментар

Водещи новини