Автомагистрали: Близо 79 млн.лв. са спестени от цените на материалите чрез платени аванси за участъци 4, 5 и 6 на АМ "Хемус"

  • 24 юни 2021 13:56

  • 432
  • 1
Автомагистрали: Близо 79 млн.лв. са спестени от цените на материалите чрез платени аванси за участъци 4, 5 и 6 на АМ "Хемус"
© Булфото архив

Близо 79 млн. лв. е реализираната към този момент икономия от фиксирането на цените на материалите за участъци 4, 5 и 6 на автомагистрала "Хемус" към стойностите им в периода на плащане на авансите, съобщиха от "Автомагистрали" ЕАД.

Решението на ръководството на "Автомагистрали" ЕАД гарантира финансово обезпечаване на изпълнението на автомагистрала "Хемус" със замразяване на единичните цени, което води до независимост от инфлацията в държавен и световен мащаб.

Съдът спря смяната на ръководството на „Автомагистрали“

Също така с платените аванси, цените за "Автомагистрали" ЕАД са фиксирани към доставчиците и не подлежат на индексация. Решението гарантина и производство на количества основни материали, което е задължително предвид обемите за обезпечаване на изпълнението на участъците в срок и гарантира ритмичните им доставки. Както и изграждане на производствени полигони, площадки, асфалтови бази, бетонови възли и др.

Отчуждаването на терени за изграждане на трасетата е в компетенциите на администрацията на МРРБ и АПИ. Разрешенията за строеж се издават от министъра на регионалното развитие и благоустройството, отбелязват още от "Автомагистрали" ЕАД.

По отношение на дадените авансови плащания за свлачища - за тридесет и девет от тях се чакат процедури за отстраняване на явна фактическа грешка, а за десет - разрешително за строеж. Стартирането на изпълнението им се бави заради провеждането на процедури по избор на надзор, което е в ангажиментите на Агенция "Пътна инфраструктура", уточняват още от дружеството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
432 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Инвеститор

2021.06.30 | 13:52

1
ПАРИТЕ - ДАДЕНА МАТЕРИАЛИТЕ - ЛИПСВАТ...

Добави коментар

Водещи новини