Проверка в общината след пропадналата велоалея във Варна

  • 21 юни 2021 08:36

  • 778
  • 1
Проверка в общината след пропадналата велоалея във Варна
© Bulphoto

Компрометирани са около 20 м от велоалеята, която е успоредна на бул. „Янош Хуняди“. Тя е изградена преди 5 г., но подпорната стена не е обновена. Част от велоалеята се срути върху няколко паркирани коли.

Възстановителни дейности все още не са започнали, предаде бТВ.

Пред медията един от потърпевшите - Йордан Демирев, заяви, че процеп е имало още при изграждането на велоалеята.

Велоалея се срути и повреди 5 автомобила във Варна

„Имаше едни големи метални плочи за тротоар, изринаха се за един ден с багери и започнаха едни камиони да сипват чакъл. За ден-два се постави асфалт. Според мен, грешката беше, че качиха един голям валяк, който като започна да тромбова, целият ни блок се тресеше. Още тогава се спука подпорната стена“, обясни варненецът.

Той допълни, че живущите в района са пуснали сигнал в общината за ставащото, но са получили само временно решение на проблема – поставена е ограда.

„От кмета на Община Варна е разпоредена проверка дали са получавани сигнали, при установяване на такъв сигнал и съответно необработването му – длъжностното лице ще бъде санкционирано“, обясни Тихомир Тимов, нач. отдел „Общинска инфраструктура“.

Тимов каза още, че велоалеята е изградена въз основа на проект, който не е включвал ремонт на подпорната стена. Той беше категоричен, че още днес ще започне работа по възстановяването на стената.

„Община Варна ще се съобрази с всички законови разпоредби, затова предполагам, че собствениците на пострадали автомобили ще бъдат обезщетени“, заяви Тимов.

Последвайте канала на

Novini.bg
778 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.06.21 | 10:29

1
Каква проверка, за кого, когато виновни в тази кочина за нещо никога не е имало, няма и да има особено сред... "висшите ешелони":)))?!?

Добави коментар

Водещи новини