С тържествен молебен бе отбелязан 84-ият рожден ден на Симеон Сакскобургготски

  • 16 юни 2021 15:19

  • 1191
  • 5
С тържествен молебен бе отбелязан 84-ият рожден ден на Симеон Сакскобургготски
© Булфото

С тържествен молебен днес бе отбелязан 84-ият рожден ден на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица. С благословението на Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на тържественият благодарствен молебен беше отслужен в старинния столичен храм "Св. София - Премъдрост Божия", съобщиха от Българската патриаршия.

След края на службата Белоградчишкият епископ Поликарп, който е викарий на Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на, е отправил поздравително слово от името на Негово светейшество до Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица.

Руската посланичка се срещна със Симеон Сакскобургготски

Владиката е пожелал на Симеон Сакскобургготски: "Здраве, преуспяване и дълги дни, за да може със своя личен пример, със своето присъствие - както досега, така и занапред - да ни радва, да ни утвърждава в доброто и полезното, и да бъде пример за всички нас, за цялото наше общество. Пример за добродетелност, пример за доблест, пример за християнски морал и православен дълг, пример за ценностите и добродетелите, които днес особено липсват в нашия народ - смирение, кротост, вяра, надежда и най-вече любов".

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1191 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Христозов, Барцелона

2021.06.16 | 18:19

5
Нали казаха че бил пукнал от инфаркт? Ексхумираха ли го за дъртозната му годишнина? Комуне, При нас, в Испания винаги е гласувал за социалистите. дъртофелник!
Уффф

2021.06.16 | 17:23

4
Крадлив дедо бил жив бе!!!

2021.06.16 | 15:43

3
Голям боклук и предател

2021.06.16 | 15:43

2
Бившият финансов министър Владислав Горанов действа по схемата на видния лобист в съдебната система Петьо Петров-Пепи Еврото, който привикваше на инструктаж хората си в ресторант „Осемте джуджета“. Горанов пък ги събира в скъпарско заведение на столичната ул. „Шипка“, което се намира в непосредстена близост до руския културно-инфомационен център. Това научи Фрог нюз от редовни посетители.
Stamatis

2021.06.16 | 15:40

1
И този си взе всичко от България и сега се прави, че му пука! О, моля те недей! Какъв цар, какви 5 лева? Обикновен измамник!

Добави коментар

Водещи новини