С благословението на патриарх Неофит и с освещаването на икона от Сърбия започна отбелязването на 700 години от успението на Св. крал Стефан Милутин

  • 27 октомври 2021 21:17

  • 22410
  • 0
С благословението на патриарх Неофит и с освещаването на икона от Сърбия започна отбелязването на 700 години от успението на Св. крал Стефан Милутин
© Булфото (архив)

С благословението на Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на, с посрещането и с освещаването на иконата с образа на Св. крал Стефан Милутин, и с литийно шествие, започна отбелязването в София на 700 години от успението /смъртта/ на Св. крал Стефан Милутин. Това съобщиха от Софийската митрополия.

От двора на Софийската митрополия до митрополитския храм "Св. великомъченица Неделя", с литийно шествие, беше пренесена донесената от Сърбия икона на Св. крал Стефан Милутин, която бе подарена на храма от вярващи християни от Сърбия.

Патриарх Неофит не присъства на литургията за празника на Св. Неделя

Иконата пренесе и освети, както и оглави литийното шествие, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на. На молитвеното тържество присъстваха много свещенослужители от София и вярващи. Присъства и посланикът на Сърбия у нас Желко Йович.

След освещаването на иконата, епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на, и обяви началото на честването на 700 години от успението на Св. крал Стефан Милутин.

Епископ Поликарп благодари на дарителите и на благоукрасителите на иконата за този скъп дар за митрополитския храм, който остава като свидетелство за годишнината, както и за утвърждаването на двата съседни народа в мира, разбирателството и Христовата любов.

Валери Зайцев
22410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини