Кметът на Ловеч иска от здравния министър спешни действия за компенсиране на недостига на медицински специалисти

  • 10 юни 2021 15:43

  • 543
  • 2
Кметът на Ловеч иска от здравния министър спешни действия за компенсиране на недостига на медицински специалисти
© Facebook

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова е изпратила писмо до здравния министър д-р Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има с искане за спешни действия за компенсиране на недостига на медицински специалисти за сферата на здравеопазването в Ловеч, съобщават общинската администрация.

Писмото е по повод последните административни решения, които, според Маринова, има пряко отражение върху сектор "Здравеопазване" на територията на Община Ловеч.

Стойчо Кацаров за проф. Тодор Кантарджиев: Оценката за управлението на кризата е слаба

"В тази остра криза на медицински специалисти, ръководството на Община Ловеч научи от медиите за преместването на прокуриста на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" АД - гр. Ловеч д-р Атанас Атанасов на работа в София, както и за пенсионирането на директора на РЗИ - Ловеч д-р Анета Винева", съобщава кметът Корнелия Маринова и добавя, че това са лекари, доказани специалисти, от които има нужда, тъй като за ловешките граждани всеки медик е ценен.

В писмото се посочва още, че недостигът на медицински специалисти в ловешката болница е хроничен проблем, под въпрос е съществуването на акушеро-гинекологичното отделение. Маринова добавя още, че въпреки че Общината подпомага болницата, включително със служители от общинското здравеопазване, привличане на дарители, извършване на текущи ремонти, осигуряване на подходящи битови условия за стажанти, предоставяне на ведомствени жилища за настаняване на медицински лица, акционерното участие в годините не се увеличава със стойността на закупените активи и към настоящия момент е 10,74 процента.

 "Изразявам своето безпокойство от тези действия и се надявам проблемът да е комуникационен, а не дискриминационен. Всички ние очакваме преди предприемане на действия, отстраняващи медицински специалисти от работните им места, Вашите експерти да изготвят локални анализи и проучвания, относими към съответните структури. Същото би дало възможност на ръководството на Министерство на здравеопазването да взема информирани решения. Надявам се, че ще предприемете спешни действия за компенсиране на недостига на медицински специалисти за сферата на здравеопазването в Ловеч", пише още в писмото, цитирано от администрацията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
543 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Да се поинтересувам само...

2021.06.10 | 16:37

2
Гa 6eшe министъp гeй6epaския 6ългapoy6иeц Кypфyстин, тaя зaщo нe мъцaшe?

2021.06.10 | 16:07

1
Айде Стойчо!Сега е време да блеснеш!

Добави коментар

Водещи новини