Стойчо Кацаров за проф. Тодор Кантарджиев: Оценката за управлението на кризата е слаба

09 юни 2021 17:31

Стойчо Кацаров за проф. Тодор Кантарджиев: Оценката за управлението на кризата е слаба
© Кадър: БТВ
7380 42

Става дума за служител на държавната администрация. Когато навършваш пенсионна възраст се пенсионираш. Човекът, който назначих на мястото на проф. Тодор КантарджиевТодор КантарджиевПроф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като също е от института и е по негово предложение, така че опасност за института няма. В това няма никаква драма. Няма нищо странно и необичайно не е станало. Въпросът е приключен. Това заяви служебният министър на здравеопазването доц. д-р Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Никой не пречи на лекарите да работят, нито на професорите. Става дума за длъжност в администрацията. Не виждам как пенсионирането на един човек може да води до протести“, обясни той.

„Персонални оценки не давам. Цена личното достойнството на всеки и затова не го правя. Оценката за управлението на кризата е слаба. Това стои в основата на огромния брой смъртни случаи, които дадохме. Не сме имали толкова висока смъртност от Първата световна война насам. Вече съм назначил и проверка за това“, съобщи служебният здравен министър.

Доц. Кацаров: Не са жертви тези, които години са стояли на държавната софра и са правили каквото си поискат

„Останалата част от щаба си работи. Ако съм искал да разчиствам, щях да го направя“, увери той.

„Анализът, който изготвяме, ще бъде полезен и за следващия министър. Надявам се грешките, които бяха допуснати, да не се повтарят“, коментира още Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има.

По отношение на болница „Лозенец“, министър Кацаров заяви, че тя има статут, както на всяка друга болница в страната. „Сигналите за нередности, се потвърдиха. Освен това данните за нередности при трансплантации вече са предадени на Прокуратурата. Още по-тежко е положението в Александровска болница. Друго нещо, което ме притеснява са натрупаните 70 млн. лева дългове, които ние и децата ни ще трябва да плащаме. Притеснително е и създаването на фондация, парите от която са давани на частни лица“, коментира Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има.

„Проблемът не е, че няма кой да извършва трансплантации, а че няма донори. Това е рана в здравната ни система. Аз ще започна промените, но няма да имам време да ги довърша. Няма да се откажа и ще отида докрай“, закани се министър Кацаров.

По отношение на ваксинацията, служебният здравен министър заяви: „Ние сме последни по ваксинации не в последните две седмици, а откакто се правят ваксинации. Дадох приоритет на възрастните хора, защото те умират най-много, отворихме още ваксинационни центрове, ваксини също има. Васксините са безопасни, но не мога да накарам никой да го направи насила“, заяви здравният министър.

"Явно съм опасен, след като вече си извоювах правото да имам агитка пред телевизията. Това показва, че съм опасен човек, а и че съм на прав път", каза още Кацаров. Повод за думите му станаха действията на група граждани, кито го причакаха до сградата на телевизията и го освиркаха.

 

Мая Йорданова
7380 42

Свързани новини

Коментари 42

Добави коментар
ОХХХХХХХХХХХХХО

2021.06.13 | 16:32

42
ТИ СИ ПУСТИНЯК
мария

2021.06.10 | 10:12

40
как не ви е срам, на бялото да казвате черно.

2021.06.13 | 13:31

41
Докато нищожества като този плужък имат власт и позиция, ще е зле и по-зле!
ЕДНА ЖЕНА

2021.06.10 | 09:58

39
Оставка каруцар пълен некадърник си ,добре че не бяхте с ония мумия съветника ти по време на пандемията умрелите щяха да са 40 000 , сменяш ли и често памперса
Vickiejsola

2021.06.10 | 09:45

38
М­­­л­а­д­а­­ ­­­м­о­­к­­­р­а­­­ ­­­у­­­ч­­е­­н­­­и­ч­­­к­а­­ ­­­ч­у­­­к­­­а­­ ­­ ­W­ ­­­W­­­ ­W­­ ­­.­­ ­B­ ­­G­ ­­1­­­ ­­7­ ­.­­ ­­­C­­ ­­L­­­ ­U­­ ­­B
Горан

2021.06.10 | 08:00

37
Тщестлавен човечец
Dominiquejhhea

2021.06.10 | 05:47

36
М­­л­­­а­­­д­а­ ­­­м­­­о­­к­­р­­а­­­ ­­­у­­ч­­е­н­­и­­­ч­­­к­­а­ ­­­ч­­­у­­к­­­а­­­ ­ ­W­­ ­­­W­­ ­­W­­­ ­.­ ­­B­­ ­­G­ ­1­ ­­7­­ ­.­ ­­C­ ­L­ ­­­U­­ ­B
Jenjejxa

2021.06.10 | 03:18

35
М­л­­­а­д­а­­­ ­­м­­­о­­к­­­р­а­­ ­­­у­ч­­­е­н­­­и­ч­­к­­а­­ ­­ч­­­у­к­­а­ ­ ­­W­­­ ­­­W­­ ­W­­­ ­­.­ ­­B­­ ­G­­ ­­­1­ ­­­7­ ­­­.­ ­­C­­­ ­L­­­ ­­­U­­ ­­­B
Дон. Балон

2021.06.09 | 21:54

34
Прост дупнишки смешник, жалки сте и ти и всички в това смешно правителство и

2021.06.09 | 21:51

33
То е видно за всички че е слаба .Ама малко и в затвора да има, че на маймуни ни направиха и тестовете във всички държави бяха безплатни.

2021.06.09 | 21:36

32
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

Добави коментар

Водещи новини