Социалните работници в предупредителна стачка

  • 18 май 2012 07:51

  • 653
  • 0
Социалните работници в предупредителна стачка
©

Социални работници излизат на предупредителна стачка. Причините за протеста са смешните заплати и унизителните условия на труд.

19 дирекции за социално подпомагане в страната ще спрат работа за един час.

От синдиката на административните служители призовават трудовите възнаграждения на служителите от системата да се увеличат с 35%. В момента заплатата на социален работник с 23 години трудов стаж е 430 лева, от които получава чисто 215 лева, посочва Би Ти Ви. Промени в заплатите на социалните работници не е имало от 2008 г.

Исканията на социалните работници са внесени на 19 април до министъра на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко и до изпълнителния директор на АСП Ивайло Иванов.

По думите на Боюклиев на последния кръг от преговорите социалният министър обвинил синдиката, че само иска пари и обещал единствено средства за облекло.

Ако недоволството на социалните работници прерасне в протестни действия, има опасност да бъде спряно изплащането на социални помощи и различни видове обезщетения.

Последвайте канала на

Весела Найденова
653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини