Кметът на Ловеч откри „Люляковите музикални вечери“ преди концерта на „Дестини“

  • 11 май 2021 10:56

  • 363
  • 0
Кметът на Ловеч  откри „Люляковите музикални вечери“ преди концерта на „Дестини“
© Община Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова откри в понеделник вечерта, 10 май, традиционните музикални празници „Люлякови музикални вечери. Това стана преди концерта на дамския струнен квартет „Дестини“, който премина с голям успех на сцената на  Ловешката средновековна крепост.  Богатата културна програма е по повод 11 май – Празник на града, и продължава до 13 май. Това съобщават от пресцентъра на общината.

„Тези музикални вечери през месец май  винаги са били израз на нашата любов към музиката. Те са мост между хората, които са напуснали Ловеч, но духом са останали в града на Покрития мост. Музикалните вечери винаги са били крепост на духовното и културното развитие на местната общност. Крепост като тази, в която се намираме и която ни брани от грозното и кича. Тържествата винаги са се възраждали и продължават да живеят“, каза кметът Корнелия Маринова.

Кметът на Ловеч поздрави Математическата гимназия в града по повод 50-годишния юбилей

На събитието присъства и зам.- кметът Венцислав Христов.

Музикалната магия на четирите дами завладя ловешката публика. Квартетът е в състав Гергана Алексиева –цигулка, Звезделина Халтъкова –цигулка, Ивелина Туджарова –виола, и Лора Табакова –виолончело. Репертоарът включваше модерни аранжименти на произведения от класически композитори, филмови шедьоври и етномотиви.

„Люляковите музикални вечери“ продължават на 12 май (сряда) от 19:00 ч. с  Балет „Арабеск“ – The Bingo Project, на сцената на ДТ – Ловеч, а на 13 май (четвъртък) от 19:00 ч. е концертът на военен биг-бенд и Държавна опера Стара Загора – Sting the Opera, на сцената на  ДТ – Ловеч. Билети се продават пред Ловчанско читалище.

Последвайте канала на

Novini.bg
363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини