Кметът на Ловеч поздрави Математическата гимназия в града по повод 50-годишния юбилей

10 май 2021 11:59

Кметът на Ловеч поздрави Математическата гимназия в града по повод 50-годишния юбилей
© Община Ловеч
281 0

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати на 10 май 2021 г. поздравителен адрес до Венцеслав Георгиев, директор на Профилирана природо-математическа гимназия в Ловеч по повод 50-годишния юбилей на учебното заведение. Това съобщават от пресцентъра на общината.

„Вие изпълнявате успешно главната задача — да давате по-висока математическа култура на ученици с подчертани способности и наклонности в тази област. Осъществявате и профилирано обучение по биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда. През последните години успешно осъществявате редица проекти по европейски програми, организирате конкурси и състезания, а Вашите ученици не веднъж са били в центъра на общественото внимание поради безспорните успехи и постъпки. В тази връзка приемете искрените ни поздравления за усилията и труда, които влагате за обучение и подготовка на Вашите възпитаници“, се казва в обръщението.

Математическата гимназия, както я наричат всички, стартира през 1970 г. като филиал към училище „Христо Кърпачев“ (днес СУ „Св. Кл. Охридски“). През 1971 г. е обособена като кадрова гимназия. Първият директор е Христо Илиев, а първото й име е „Юрий Гагарин“. През 1986 г. се мести в нова сграда в кв. „Младост“, където е и днес.

Проф. Иван Гаврилов направи дарение от картини и книги на Община Ловеч

Досега гимназията е възпитала 5368 ученици, в момента тук учат 560 ученици с 49 учители. Абитуриентите в 12 клас са точно 100, съобщи директорът Венцеслав Георгиев.

Днес във фоайето на гимназията бе открита фотоизложба „50 години заедно в успеха“, а от 11.00 часа в салона на училището имаше ученическа театрална постановка. Тържествата продължават на 14 май на откритата сцена на пл. „Тодор Кирков“ от 19.00 часа с концерт на известната група БТР. Всички събития се провеждат при спазване на санитарните мерки срещу COVID-19.

 

Novini.bg
281 0

Свързани новини

Евро 2020

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини