Кметът на Ловеч прие гости от побратимения град Османгази

26 април 2021 15:39

Кметът на Ловеч  прие гости от побратимения град Османгази
© Община Ловеч
369 1

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова прие на 26 април гости от побратимения град Османгази, Република Турция. Делегацията се състоеше от Байрям Калем и Орхан Демирарслан, която в свещения за мюсюлманите месец Рамазан прави обиколка из района с раздаване на храна (ифтар). В разговора взе участие и районният мюфтия Мурад Бошнак от Плевен.

Гостите предадоха поздрави от кмета на Османгази и разказаха за своите благотворителни акции. За Ловеч са доставили 350 хранителни пакета, за града и Малиново, други са предназначени за село Борима, Троянско, и за Галата, Тетевенско - общо 1000 пакета. „Нашата цел е да работим с побратимените градове и да помагаме, затова ще помогнем и за джамията в кв. „Вароша“, сподели Байрям Калем.

В разговора стана дума за градовете с Покрити мостове, каквито има Османгази, във Флоренция и Люцерн, и как може идеята да се развие.

В срещата взеха участие и заместник-кметът Даниел Колев и д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция "Образование, здравеопазване, култура и туризъм".

Novini.bg
369 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 19:00

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини