Одеяла и хранителни продукти раздават на бездомници в Бачковския манастир

  • 19 април 2021 14:11

  • 330
  • 0
Одеяла и хранителни продукти раздават на бездомници в Бачковския манастир
© wikipedia

Братята от Бачковски манастир "Успение Богородично" са приготвили одеяла и пакети с хранителни продукти за бездомните хора, които обитават района около Централна гара в София. Те ще бъдат раздадени утре /20 април/, съобщи за БТА игуменът на манастира Велички епископ Сионий.

По думите му за нуждата от помощ за тези хора е алармирал отец Иван от Нови Хан, който е призовал духовенството за съдействие.

Църквите в страната получиха допълнителни 4 млн. лева помощ

Дядо Сионий припомни, че отец Иван подпомага социално слаби и хора, изпаднали в голяма нужда и затруднение, като в неговия дом е настанил 60 нуждаещи се.

"Неговият призив е духовенството и миряните веднага да помогнат на тези страдалци, които са изпаднали в затруднено положение, особено сега със застудяване на времето", добави игуменът.

От Бачковския манастир имат готовност да подпомогнат 50 души, но при нужда ще предоставят допълнително одеяла и хранителни продукти. Дядо Сионий добави, че идеята е веднага да се помогне на тези хора, но грижата за тях трябва да бъде постоянна, затова и в манастира се изгражда дом за възрастни социално слаби хора.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини