Община Асеновград и организации в защита на бездомните кучета водят преговори за сътрудничество

  • 20 януари 2021 16:34

  • 252
  • 1
Община Асеновград и организации в защита на бездомните кучета водят преговори за сътрудничество
© Община Асеновград

Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров проведе две срещи с представители на неправителствени организации, чиято дейност е свързана с безстопанствените кучета. Идеята е общината да си сътрудничи с гражданските структури. Целта на преговорите е едновременно да се синхронизира спазването на законовите норми, да се осигури безопасността на хората и да се намали популацията на бездомните четириноги. Това съобщават от пресцентъра на общината.

Неправителствените организации „Дай лапа“ и „Добрата фея“ отправиха различни предложения. Такива са оказване на доброволна помощ при извършване на преброяване на безстопанствените кучета в града, улов и кастрация, обособяване на места за хранене на кучета и други. От своя страна, община Асеновград може да осигури помещение, което да се реализира като кастрационен център, и финансиране за извършването на услугите, като крайното решение за отпускането на средства за целта е на общинските съветници.

По време на срещите заместник-кметът Стоян Димитров съобщи, че в инвестиционната програма е заложено изграждане на площадка за разходка на домашни любимци. Планирано е тя да бъде построена до края на 2021 г. в така наречения от местните жители „Кучешки парк“. Междувременно, текат и преговори за изграждане на междуобщински приют за кучета, в който своя принос на финансиране да имат петте общини, участващи и в сдружението, обслужващо Депо за твърди битови отпадъци, а именно: Асеновград, Лъки, Куклен, Садово и Първомай.

Община Асеновград набира потребители на услугата "Топъл обяд"

Димитров увери, че е създаден регистър на безстопанствените кучета, както и такъв, на домашните четириноги. „Имаме най-добри намерения общината да си съдейства с неправителствените организации, защото резултатът ще бъде в полза на обществото“, каза в заключение на последната среща заместник-кметът.

Novini.bg
252 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
За кучките от ГЕРБ има ли място?

2021.01.20 | 17:42

1
Че след 4-ти април ще има много безстопанствени кучки. За гербавия трол, който пише нон стоп тука трябва да отделите специална клетка. За луди педали. Ха ха ха

Добави коментар

Водещи новини