Водещите новини! Борисов предлага кабинет, иска ВНС при липса на разбирателство

  • 07 април 2021 19:43

  • 19847
  • 26
Водещите новини! Борисов предлага кабинет, иска ВНС при липса на разбирателство
© bulphoto (архив)

Водещите новини на 7 април. 

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г откри днешното правителствено заседание с поздравления за успеха на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в на изборите. 

Борисов разкри какви са възможните варианти за бъдещия кабинет и призова за поемане на отговорност.

"Мили колеги, наши опоненти, ще ви се върне с обратен знак на изборите. Защото хората, които са казали, че искат промяна, в момента са ви дали тази прекрасна възможност. Ние като политически субекти, хора, управлявали последните четири години, дадохме възможно най-добрия резултат. Това е пета поредна победа на парламентарни избори и 14-а общо. И заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили. Не с един, два, а с 10%. Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Както се казва ние носехме отговорност за изборите, с над половин милион гласа. Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност. Дали е първи или втори - няма значение. Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той наред. Затова най-колегиално го моля да си прави състав на правителство, комисии, председател на Народното събрание", каза Борисов, обръщайки се индиректно към лидера на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

Борисов разкри ходовете си за съставяне на новото правителство

******

Отговорът не закъсня. 

Председателят на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Слави Трифонов наруши мълчанието си от изборната нощ.

"По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея", написа той във Facebook.

Слави Трифонов наруши мълчанието си

******

На този фон от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще предложат кабинет без Борисов да е премиер

Мисля, че резултатите са доста показателни. Имаме 8,5% разлика с втората политическа сила. През 2017 г. разликата беше 5,5%. Така ни подредиха избирателите, това е демокрацията. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи на България Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

,,Ние сме първа политическа сила. Това че има грешки в протоколите не означава, че резултатите са грешни. Няма никаква манипулация в резултата. Ние сме отговорна политическа партия и трябва да покажем отговорност и да предложим кабинет. Това ще бъде кабинет от хора от нашата партия, тъй като в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в разполагаме с достатъчно експерти'', коментира Захариева и посочи, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е обявила много ясна и подробна предизборна програма.

Екатерина Захариева: От ГЕРБ ще предложим кабинет, без Борисов да е премиер

******

Европейската агенция по лекарствата потвърди връзка между ваксината на "АстраЗенека" и образуването на съсиреци.

EMA отбеляза, че повечето от съобщените случаи са "настъпили при жени на възраст под 60 години в рамките на 2 седмици след ваксинацията" и подчерта, че наличните понастоящем доказателства не са потвърдили "специфични рискови фактори".

ЕМА потвърди връзка между ваксината на "АстраЗенека" и образуването на съсиреци

По този повод министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. свиква извънредно заседание на Националния ваксинационен щаб във връзка с информация, изнесена от Европейската агенция по лекарствата по отношение на оксфордската ваксина. Това съобщиха от пресцентъра на здравното ведомство.

Самата британско-шведска компания коментира, че "няма никакви доказателства за засилен риск", а в събота увери, че "безопасността на пациентите" е "водещ принцип" за нея.

Министър Ангелов свиква извънредно заседание заради ваксината на "АстраЗенека"

******

Продължава разследването на поръчковото убийство на бизнесмен в София.

Минимум двама са били ангажирани с убийството на Николай Драгополов, твърди БНТ, позовавайки се на разследващи.

Физическият убиец е имал помагач, който е наблюдавал жертвата поне 4 часа преди убийството. 46-годишният мъж беше разстрелян снощи на оживено кръстовище в София пред очите на 11-годишно дете.

Две основни версии имат криминалистите за мотивите за покушението. Автокъщата на разстреляния Николай Драгополов се намира на метри от мястото на убийството, но изхода от нея е към локалното на Околовръстното в посока към Бистришко шосе.

Шокиращи разкрития за поръчковото убийство на Николай Драгополов в София

******

Започва изплащането на 120 лв. за хранителни продукти на над 390 000 пенсионери

Над 390 000 пенсионери в страната с пенсии от 300,01 лв. до 369 лв. ще получат еднократно по 120 лв. за хранителни продукти, съобщават от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

За финансовата подкрепа не е необходимо да се подават допълнителни заявления, тъй като информацията вече е налична от Националния осигурителен институт. Изплащането започва от 19 април чрез дирекциите "Социално подпомагане" /ДСП/ и ще става по същия начин, както на правоимащите лица се предоставят пенсиите - по пощата или по банков път.

Започва изплащането на 120 лв. за хранителни продукти на над 390 000 пенсионери

Последвайте канала на

Мая Йорданова
19847 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2021.04.10 | 10:39

26
Славчо от фейсбук ще управлява че по лесно по един коментар на няколко дни и готово.
Lisaa19

2021.04.10 | 03:52

25
­­­В­­и­­ж­­т­е­ ­­м­­о­я­т­а­­ ­­т­­и­й­­­н­­ ­­п­у­­­т­­к­а­­ ­­­-­ ­­W­­W­W­­.­­­B­­­G­­1­­­7­.­­C­­L­­­U­­­B­

2021.04.08 | 05:18

24
Не знаете от коя трънка какъв заек ще излезе!
зов за помощ!

2021.04.08 | 00:39

23
моля, ако някой знае тел на деница сачева да ми го каже, влюбен съм до уши!!!
Мале

2021.04.08 | 00:38

22
Да върне Боко мандата и на улицата да събере референдум за ВНС. Иде Великден и винету може да последва клона преди 2000години
само да питам

2021.04.08 | 00:27

21
не може ли просто да се продължи с мокрите поръчки , за да се поизчисти.............
kik

2021.04.08 | 00:19

20
Айде Славунчо
kik

2021.04.08 | 00:15

19
Избирателите в бул.гаристан са толкова про.сти от 1990та. Доказано!! Може дори да гласуват за Жорж Ганчев дошъл отттатък океана. Не ме гледай умно българино им викаше и почти стана президент. После докараха царя да ги оправи. Сега чалгаря...
kik

2021.04.08 | 00:09

18
Айде Славунчо

2021.04.07 | 20:03

1
ИЗБИРАТЕЛИТЕ НЕ СИ ВЗЕХА ПОУКА ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ! МАНИПУЛИРАХА ГИ ПО СЪЩАТА СХЕМА! НАБУТАХА ВСИЧКИ МУТРИ В ПАРЛАМЕНТА! И ПОСЛЕ ЗАЩО БЪЛГАРИЯ Е ПОСЛЕДНА В ЕС!
Е

2021.04.07 | 23:19

17
Такъв е матриала!

2021.04.07 | 20:30

4
БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБИРАТЕЛ САМО КАТАСТРОФИРА!!! СПЕШНО ДА ЗАПОЧВА ДА ТЪРСИ, КОЙ МУ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА!

Добави коментар

Водещи новини