Доц. Стойчо Стойчев пред novini.bg: Най-реалистично е експертно правителство, предложено от ГЕРБ

  • 05 април 2021 11:46

  • 6430
  • 0
Доц. Стойчо Стойчев пред novini.bg: Най-реалистично е експертно правителство, предложено от ГЕРБ
© youtube и булфото

А сега накъде - какво показват неокончателните изборни резултати ден след вота? Има ли шанс да бъде съставено ново правителство, което скоро да заработи, или "на есен с нова песен" ще вървим към урните? Какво направи Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, за да съсипе над стогодишната БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е? По тези и други политически теми разговарям с политолога доц. д-р Стойчо Стойчев. Той е роден в Шумен през 1983 г. Завършил е политология в Централния европейски университет в Будапеща. Сега преподава „Анализ на политическия риск и прогнозиране“ в катедра „Политология“ на Софийския университет.

На първо място изборните резултати като че ли сочат някаква форма на колективна шизофрения, защото, погледнете какви гласове спечелиха хора, обвинени в углавни престъпления. Това е тревожен сигнал за пътя, по който е тръгнало нашето общество. Такива неща никъде по света не могат да се случат, освен у нас, очевадно. Много съм разочарован и не го крия, защото имаше алтернативи и като не искаш да гласуваш за статуквото, дай гласа си за по-нормални хора. Намирам този факт за красноречив за качеството на нашето общество, което ще си сърба попарата тепърва.
Демократите много преекспонираха вота в чужбина, а видяхме какво стана - не бяха като цунами, а и отидоха при Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в.

Честито на печелившите, на демократите, също!

От тук нататък парламента е разделен на две части - на партиите, които са носители на нормалността и на тези, които имат идеи за промени. Вариантът за съставяне на следващото управление ще бъде разделен по тази ос и властта ще отиде или в ръцете на системните партии, или в ръцете на амалгамата от субекти, организирани под надслов "анти ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, анти Борисов". Вторите са склонни на всякакви уговорки помежду си, само и само да отстранят ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в от властта. Но

с омраза и отрицание никой нищо добро не е постигнал.

Грешно разбрана е електоралната култура у нас и до нищо добро няма да ни докара.
Според мен сега най-реалистично е да се направи експертно правителство, предложено от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Кабинет на малцинството, без да се влиза в коалиция, защото иначе ще се съберат публично неприемливи субекти на едно място. Евентуалният председател на този кабинет да е някой друг, не Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Така ще има подкрепата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, от партиите с отговорно отношение към управление. Ако такова управление не стане, то тогава втората партия, според резултатите от вота, ще пробва вероятно "анти Борисов" фронта, в който ще са БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен, ДБ, Изправи се!Мутри вън!. Тази неформална коалиция чисто аритметично прави мнозинство, но е проблематична във всякакви други отношения. Защото там единствено ги сплотява омразата към Борисов. Но при тях

основният препъни камък е председателката на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Тя има катастрофална загуба на тези избори и сега й стои проблемът с политическото оцеляване. Насреща й е президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който я ерозира като легитимен лидер на опозиционната БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Ако тя се заинати и реши да оцелява в партията, това ще доведе до лоши резултати за него. Така че ключът към "анти Борисов" фронта не го държи Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, както си мислят мнозина, а е в ръцете на К.Нинова.

Този парламент ще заработи,

дори да има предсрочни избори, те няма да са скоро. Предполагам, че ще изчакат поне да минат президентските, а може и повече да живее. Нормално е с нашата избирателна система, както и в Белгия, Холандия, Италия, управленията да не изкарват пълните си мандати, но да живеят поне 2,5 години. Причината да мисля така е, че никой сега не е готов за нов кръг избори, с изключение на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Другите нямат ресурс за ново гласуване, а и в отпускарския сезон надали някой ще се навие да прави вот. По това време не се правят социологически проучвания, защото резултатите са изкривени, та камо ли избори да се организират.
 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
6430 0

Свързани новини

Водещи новини