Търговците: Разчитаме на държавата да имаме открит диалог

10 март 2021 09:50

Търговците: Разчитаме на държавата да имаме открит диалог
© Pixabay
216 3

Продължават предложенията, а заедно с това и споровете - кои ограничения, свързани с COVID-19 кога да отпаднат. Ново затваряне на търговските центрове в страната ще доведе до пагубни последствия за заетите в брашна 150 000 души, пишат в позиция до медиите Българската асоциация на ритейл центровете и Българската ритейл асоциация по повод информацията, че властите обмислят отново по-строги антипандемични мерки.

"Нашите условия са да не затваряме, защото ни отвориха преди един месец. В момента има области в държавата, където има високо разпространение на вируса, където въобще не съществуват търговски центрове, което ясно показва, че търговските центрове не са причина за разпространението на коронавируса", заяви Манол Гойгаджиев пред БНТ, председател на Българската асоциация на ритейл центровете.

За момента за най-важното е да работим и разчитаме на държавата да имаме открит диалог, каза още той.

Ричард Алибегов отново скочи срещу затварянето на заведенията

"Следваме абсолютно всички епидемични мерки, за момента няма констатирани нарушения и не мислим, че трябва да бъдем затворени. Ако се наложи затваряне, отворени сме за диалог с държавата, за да намерим решение, което би работило за двете страни, каза Гойгаджиев.

За съжаление, нямаме предвидимост, ситуацията е доста динамична, разбираме позицията на държавата. Гледаме за период от две седмици какво се случва, което не е достатъчно, защото търговците планират месеци напред, в момента закупуват колекции - пролетни, лятни, каза още Гойгаджиев.

По думите му, търговците са се върнали на работа, но не са на нивата преди пандемията, все още нивата на посещаемост са по-ниски, все още има период на възстановяване.

Novini.bg
216 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Jamia22

2021.04.10 | 03:56

3
­­­В­­­и­­­ж­­т­­­е­ ­м­­­о­­­я­т­­а­­ ­т­­и­й­­­н­­ ­­­п­у­­т­­­к­­­а­­­ ­­-­ ­W­­­W­W­­­.­B­G­­­1­7­­­.­C­L­­­U­B­­
народен глас

2021.03.10 | 10:43

2
я си еб@те майката всички почнахте да ревете, норочно просите пари

2021.03.10 | 10:04

1
рива за страданията на собственици на молове за техните работници. рива и не ги вервам, щото там заплатите са между най-ниските, а секторът, редом с тоя на узбекистанската маймуна алибеков - между най-сивите.

Добави коментар

Водещи новини