Ремонти на 12 пътя и пътни възли ще се извършват тази година в област Хасково

27 февруари 2021 13:09

Ремонти на 12 пътя и пътни възли ще се извършват тази година в област Хасково
© getty images
1162 3

Ремонти на 12 пътни отсечки и пътни възли и съоръжения ще бъдат започнати, продължени и довършени тази година на територията на област Хасково. Това обяви на пресконференция областният управител д-р Стефка Здравкова.

Цялостна рехабилитация ще бъде извършена на участъка на път Е-80 Хасково - Пловдив от землището на Хасково до с. Върбица, като работите ще стартират през май-юни. Тежко свлачище предстои да бъде укрепено, а настилката подновена, на пътя Свиленград - с. Генералово, като проектът е по ОП "Околна среда".

Заради ремонт - карайте внимателно при 86-и км на АМ "Струма"

На три етапа ще бъде преасфалтиран пътят Хасково - Симеоновград, край който е топдестинацията на туризма Александровска гробница. В община Симеоновград ще бъде рехабилитиран и тежкият участък от село Васил Левски до границата с област Стара Загора, посочи д-р Здравкова.

По нейни думи печално известна с лошото си състояние от десетилетия е и 23-километровата отсечка Тополовград - село Светлина, заради която постоянно валят жалби до отговорните държавни институции. Друг участък, за който има брожения от местното население, и който ще бъде реновиран, е Свиленград - с. Маточина. Ремонти са планирани и за два пътя в община Маджарово - от общинския център до с. Дъбовец в съседната община Любимец и до с. Върбово в община Харманли.

Ново кръгово движение ще бъде изградено на кръстовището на път Е-80 и пътя за Гърция в района на свиленградския квартал "Капитан Петко войвода". Пред довършване е няколкокилометров участък от пътя Димитровград - Стара Загора, като сега тече ремонтът на моста над река Марица. Рехабилитира се и мостът на река Тополница на пътя Тополовград - Харманли, добави д-р Здравкова.

Novini.bg
1162 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
Marya20

2021.04.10 | 03:57

92314
­­В­­­и­­­ж­т­­­е­­­ ­­­м­­­о­­­я­­­т­а­ ­­т­­и­­­й­н­ ­­п­­­у­т­­к­а­­ ­-­­­ ­­W­­­W­­W­­.­B­G­­1­­­7­.­­­C­­­L­U­B­­­
И

2021.02.28 | 11:23

24607
Дано този път наистина да се ремонтира пътя Тополовград с.Светлина до с.Полски Градец или парите странно пак да изчезнат .
ANTIFA

2021.02.27 | 13:17

24035
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ

Добави коментар

Водещи новини