Улични ремонти за близо 6 млн. лева започват в Шумен

26 март 2021 12:34

Улични ремонти за близо 6 млн. лева започват в Шумен
© getty images
136 1

Започват ремонти на уличната и пътната мрежа в община Шумен за близо 6 млн. лева, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Строителните дейности започват с рехабилитация и реконструкция на ул. "Генерал Радецки" в квартал "Боян Българанов" и още две улици в града. Изграждането им е на обща стойност 1 116 000 лева, а средствата са от държавната целева субсидия за капиталови разходи, които общината получи през миналата година.

Други 13 улици и 4 паркинга в Шумен и квартал "Макак" са включени в строителната програма на общината за текущи ремонти по уличната мрежа. Заложените средства в бюджета за 2021 година са в размер на близо 1 600 000 лева.

Строителен парадокс във Велинград: Полагат асфалт при обилен снеговалеж

Първоначално в списъка бяха предвидени 18 улици. След решението на Общинския съвет в него са включени и паркингите на ул. "Владайско въстание", пред Томбул джамия, зад Регионалната библиотека и на площад "Оборище". Затова част от предварително планираните за ремонт улици ще отпаднат от програмата за тази година и ще останат за следващата, уточняват от общинския пресцентър.

Още 3 млн. и 300 хиляди лева ще бъдат вложени в ремонт на пътната инфраструктура на общината. С решение на Министерския съвет са отпуснати през миналата година 1,2 млн. лева за изграждане на довеждаща инфраструктура в Индустриалния парк в Шумен. С други над 2,1 млн. лева целева субсидия от Министерството на икономиката ще бъде направена реконструкция пътя от бул. "Симеон Велики" до алуминиевия завод в града, допълват от общинския пресцентър.
 

Novini.bg
136 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kelleya20

2021.04.10 | 03:54

1
­В­­и­­ж­т­­­е­ ­­м­­­о­я­­т­а­ ­т­и­­й­­­н­­ ­п­­у­т­к­­­а­ ­­-­ ­­­W­­­W­­W­­­.­B­­­G­­­1­7­­­.­­C­L­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини