От днес започват засилени проверки на пътна полиция за алкохол и дрога

  • 26 февруари 2021 14:29

  • 201
  • 1
От днес започват засилени проверки на пътна полиция за алкохол и дрога
©

От днес до 3 март в цялата страна стартира специализирана полицейска операция за установяване на шофиращи с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества. Акцията се реализира след повишение със 77% на установените случаи през януари на шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол или дрога, в сравнение със същия месец на предходната година.

Проверките ще се извършват в сутрешните и вечерни часове на денонощието, като ще се проверява още наличието на валидна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите, незаплатени глоби по ЗДвП и невръчени електронни фишове. Ще бъде осигурено видимо присъствие в населените места, в участъци с интензивен трафик и интензивно пешеходно движение, особено в пиковите часове на денонощието.

Отнеха пет книжки на шофьори, които не могат да четат

Екипите ще следят за нарушения на пешеходци и водачи, неосигуряващи предимството им - внезапно навлизане и неправилно пресичане на платното за движение от пешеходци, преминаване на пешеходци на забраняващ сигнал на светофарните уредби, пресичането на нерегламентирани места от пешеходци и водачи, използващи мобилен телефон по време на управление, освен чрез устройство хендс фрий, неосигуряване предимство на ППС и преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби, използването на обезопасителни колани и системи от водачите и пътниците.

Novini.bg
201 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Diannea20

2021.04.10 | 03:57

1
­­­В­­­и­­­ж­т­­­е­­ ­­­м­о­­­я­т­­а­­ ­­т­­и­­й­­н­­­ ­­­п­у­­­т­к­­а­­­ ­-­­­ ­­­W­W­W­­.­B­G­­1­­7­­.­­­C­­L­­U­­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини