Над 2400 случая на водачи без колани, при последната акция на Пътна полиция

19 март 2021 13:27

Над 2400 случая на водачи без колани, при последната акция на Пътна полиция
© Pixabay
327 2

Приключи операцията на ROADPOL за обезопасителни колани и каски, съобщиха от Пътна полиция. Според обобщените резултати екипите са установили 3922 нарушения в периода от 8 до 14 март.

Най-много са били случаите на неизползване на обезопасителен колан от водачите - 2476, а 1357 пътници също са били санкционирани за неизползване на обезопасителен колан. При 24 случая деца са били превозвани на предна или задна седалка без колан, а случаите на неизползване на обезопасителни столчета при превоз на деца са 46. Общо 45 166 моторни превозни средства са били проверени.

Според данните на полицията от началото на 2021 г. транспортните произшествия с участие на пешеходци са намалели с около 45 на сто.

От Пътна полиция започват строг контрол спрямо пешеходците от днес

Пътна полиция започва и нова акция в големите градове и пътищата между малките населени места. Тя ще бъде в ход от днес до 24 март.

В градовете екипите ще следят за водачи, които отнемат предимство на другите пътни превозни средства, както и за недопускане на преминаване на забранителен сигнал на светофар. На територията на три областни дирекции от Западна България е предвидено да бъде засилен контролът на пътищата между малките населени места.
 

Novini.bg
327 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Myaa22

2021.04.10 | 03:55

2
­­В­­­и­­­ж­­­т­­е­­ ­­­м­о­я­т­­­а­­ ­­т­­­и­­­й­­­н­­­ ­п­у­­т­­­к­­­а­ ­­­-­ ­­­W­W­­W­­.­B­G­­­1­­7­­.­­­C­L­­­U­B­­­
ХХХ

2021.03.19 | 20:42

1
ПРИ КОМУНИЗМЪТ НА ТОДОР ЖИВКОВ БЕШЕ ИСТИНСКИ РАЙ ПОСТРОИХА СЕ НАЙ-МНОГО ПЪТИЩА БИБЛИОТЕКИ КИНА ТЕАТРИ И УЧИЛИЩА ПО УЛИЦИТЕ НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ВИДИ ДОРИ ЕДИН ПРОСЯК ПОСТРОИ СЕ АЕЦ КОЗЛОДУЙ И ОЩЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО ИМАМЕ ТОК ПОСТРОИ СЕ ЦЯЛОТО ВОДОСНАБДЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС ВСИЧКИ ЯЗОВИРИ ВСЕКИ ИМАШЕ ДОБРЕ ПЛАТЕНА РАБОТА И НЯМАШЕ ЕДИН БЕЗРАБОТЕН ВСЕКИ ДЕН СЕ ОТКРИВАХА ЗАВОДИ И ЦЕХОВЕ А ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕШЕ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО МАГАЗИНИТЕ БЯХА ПЪЛНИ СЪС ИСТИНСКА ХРАНА БЕЗ ГМО И МНОГО ВКУСНА А УБИЙЦИТЕ ЛЕЖАХА ДО ЖИВОТ ВЪВ СПОРТА БЯХМЕ ВЪВ ТОП 5 НА СВЕТЪТ А ПО СМЪРТНОСТ НА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА И НАСЕЛЕНИЕТО СЕ УВЕЛИЧИ СЪС 3 МИЛИОНА НЯМАШЕ ГРУПИРОВКИ И МАФИОТИ ВСЕКИ ИМАШЕ ПО 2-3 ЖИЛИЩА А ОБРАЗОВАНИЕТО БЕШЕ НОМЕР 1 ВЪВ ЕВРОПА СЕГА Е ТОЧНО ОБРАТНОТО КОИТО НЕ ВЯРВА ЧЕ Е БИЛО ТАКА ДА ПОПИТА РОДИТЕЛИТЕ СИ НЕКА ХОРАТА КОЙТО СА ЖИВЕЛИ ПО ТОВА ВРЕМЕ КАТО МЕН ДА СИ ПРИЗНАЯТ ЧЕ БЕШЕ ТАКА А ТЕЗИ КОЙТО НЕ СА ДА НЕ ПИШАТ ПО ТЕМАТА

Добави коментар

Водещи новини