Ремонтират подлеза при румънското посолство в София

  • 09 февруари 2021 15:21

  • 363
  • 1
Ремонтират подлеза при румънското посолство в София
© Булфото (архив)

Подлезът на едно от най-натоварените кръстовища в столицата - между бул. "Михай Еминеску", ул. "Цар Иван Асен Втори" и "Шипченски проход" при румънското посолство в столицата ще бъде ремонтиран. Докладът за рехабилитация на съоръжението бе приет от постоянната комисия по финанси към Столичния общински съвет, а в четвъртък, 11 февруари, предстои да бъде разгледан и на сесията на СОС, съобщават от там.

От години гражданите очакват обновяване на съоръжението, което свързва районите Слатина и Средец. В непосредствена близост до подлеза има две училища, посолство, пазар и църква.

С изграждането на асансьорите ще се осигури достъп и на хората в неравностойно положение, майки с колички, за които подлезът е връзка с Борисовата градина и зелените пространства по"Цар Иван Асен Втори".

Финансирането се осигурява от Специализирания общински приватизационен фонд /СОПФ/ и е в размер до 770 000 лв. с ДДС. Средствата се предоставят на район "Средец" за извършване на ремонтни работи в пешеходния подлез на кръстовището.

От районната администрация вече са предприели действия и са възложили на сертифицирана фирма за проектиране, авторски надзор и консултантски услуги в областта на строителството на сгради, пътища и съоръжения, изготвянето на технически проект за обекта в осем части. Въз основа на техническия проект е съставена актуална количествено-стойностна сметка за ремонтни работи на стойност 766 736,56 лева, информират от СОС.

Кола отнесе стълб на бул. "Ботевградско шосе" и се приземи в подлез

В момента подлезът не е в добро състояние. През годините са правени частични ремонти за поддръжка на експлоатационното му състояние. В подземното съоръжение има и 26 павилиона за търговска и обслужваща дейност, от които в момента работят малък процент.

"Продължаваме с финансирането от СОПФ на обекти с обществена значимост във всички райони на София.", коментира председателят на СУСОПФ и зам.председател на комисията по Финанси и бюджет Стефан Марков.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
363 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.02.09 | 15:31

1
А за кога е предвиден ремонта на ремонта,тея неща трябва да се предвидят по от рано за да няма забавяния после и недоволни.

Добави коментар

Водещи новини