Започва ремонт на участък от второкласен път към ГКПП-Кардам

  • 15 юни 2021 14:45

  • 247
  • 0
Започва ремонт на участък от второкласен път към ГКПП-Кардам
© Getty images

Започва ремонт на силно компроментиран участък от второкласния път II-29, който води до ГКПП-Кардам, съобщават от пресцентъра на областната управа.

Графикът за ремонтните дейности, които трябва да приключат до края на септември, бе оповестен след среща на областния управител Васил Карапанчев с управителя на Областното пътно управление Георги Стратиев.

Община Сливен започна поетапен ремонт на уличната пътна мрежа

Жителите на Кардам и близките села още през май предупредиха, че са готови да блокират пътя към граничния пункт със земеделска техника заради многото дупки, които затрудняват трафика и повреждат превозните средства.

Участъкът с дължина 7.7 километра е сред най-натоварените пътни отсечки в Добричкия регион с преминаващи средно за денонощие 7500 превозни средства, е посочил на срещата в областната управа управителят на Областното пътно управление. По думите му пътят ще бъде напълно рехабилитиран като се започва с фрезоване и ще бъде положено ново асфалтово покритие.

Ще бъдат изградени и нови пътни съоръжения. В участъка ще бъде окастрена и крайпътната растителност, посочват от пресцентъра на областната управа.

Мая Йорданова
247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини