1/3 от закупените във Великобритания кучета в пандемията никога не са били на разходка

25 януари 2021 17:22

1/3 от закупените във Великобритания кучета в пандемията никога не са били на разходка
© Pixabay
442 0

Над една трета от закупените от британците кучета по време на пандемията никога не са били извеждани в парка, пише в ."Метро", предава БТА.

По време на противоепидемичните мерки голям брой британци работят от домовете си. Това доведе до истински бум на продажбите на кучета, пише изданието. Но най-ново изследване, осъщестевно от компанията за кучешко здраве "Ич" показва, че новозакупените палета не са имали добър старт в живота. Над една трета от тях никога не са били извеждани на разходка в парка от своите стопани.

Анкетата проследила съдбата на шаровците, закупени от британците през последните 12 месеца.

Котките или кучетата са по-умни?

Шейсет и две процента от тях не били напускали дома на господарите си. А две пети от каратинните новонастанени домашни любимци никога не са се срещали с друго куче. Четиридесет процента от новите стопани на шаровци съжалявали за направената от тях покупка. Повечето от тях не подозирали колко трудоемко се оказва отглеждането на куче. Една трета от анкетираните възнамеряват да се освободят от домашните си любимци и да ги дадат за осиновяване, когато пандемията премине.

Експерти припомнят, че за социализацията на едно куче са много важни първите 16 седмици от живота му. При липсата на нужните контакти с хора и себеподобни, след този период въпросните домашни любимци ще се нуждаят от специално внимание, за да не станат необщителни.

Притежателите на някои породи кучета са по-привлекателни

Novini.bg
442 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар