Изчистиха плаващото сметище в река Искър

  • 25 януари 2021 09:10

  • 534
  • 3
Изчистиха плаващото сметище в река Искър
© Кадър БНТ

Около седмица отне да бъда премахнато плаващото сметище по река Искър край Своге. От реката се изнесоха 560 тона боклук и около 160 кубика дърва съобщи в "Денят започва" областният управител на Софийска област Илиан Тодоров.

Само таксата в депото в Костинброд е над 70 000 лева за боклука, изкаран от Искър, подчерта той и благодари на премиера и администрацията в община Своге за бързата реакция и съдействие.

Започва прокурорска проверка за боклука в река Искър край Своге

Заместник-кметът на Своге Илия Богданов отбеляза, че по време на почистването не е допуснато част от боклука да премине през стената на ВЕЦ-а и поречието е запазено чисто. Доста трудности имаше през целия този период, но хората работеха съзнателно, добави той.

Започна разчистването на плаващото сметище в р. Искър

На въпрос как ще се гарантира чистотата на реката от тук насетне Богданов заяви:

Има достатъчно компетентни хора в различните институции… и тези специалисти трябва да помислят не е ли разумно по поречието на реката - от столицата насам, дали да няма някакви преградителни съоръжения, за да може този боклук да се улавя, защото всички притоци на Искър носят със себе си това, което видяхме предишните дни.

Novini.bg
534 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Димитър

2021.01.25 | 09:24

1
Голямо постижение в 21 век! Слава!!!

2021.01.25 | 11:34

3
Тая работа Орешарски и пРезидента щяха да я вършаг 1/2 година, ако изобщо се заемеха. Бива ги само да плямпат, да търсят под вола теле и да насъскват хората един срещу друг. За работа не ги търси. пРезидента никой извън БГ не го бръсне. Видяха че не го бива за нищо добро.
БАЩИЦАТА...КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

2021.01.25 | 09:59

2
БРАВО БАЦЕ....ГОЛЕМ СИ...ЩОМ И МОСТ ЗА ТРИ ДЕНА ПРАВИШ....

Добави коментар

Водещи новини