След проверка на МОСВ е дадено предписание за почистване на язовир "Кърджали"

  • 03 февруари 2021 16:06

  • 324
  • 1
След проверка на МОСВ е дадено предписание за почистване на язовир "Кърджали"
© МОСВ

След разпореждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров по постъпил сигнал за плаващо нерегламентирано сметище във водите на язовир „Кърджали“ в землището на с. Пъдарци, общ. Кърджали вчера беше извършена съвместна проверка от представители на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково (РИОСВ) и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“- Пловдив (БД ИБР).

Установено е наличие на плаващо нерегламентирано сметище в язовира, състоящо се основно от клони, дънери, храстова растителност, пластмасови опаковки и други битови отпадъци. От БД ИБР е дадено предписание на „Национална електрическа компания“ ЕАД (НЕК), Предприятие „Язовири и каскади“, което стопанисва язовира, да се извърши почистване на установените в акваторията на яз. ,,Кърджали“ отпадъци в срок до 12.02.2021 г. Изпълнението на предписанието ще бъде проверено след изтичане на определения срок.

Шок от ново плаващо сметище – този път в язовир „Кърждали“

БД-Пловдив и РИОСВ- Хасково ще извършат последващи проверки по поречията на реките и деретата, които се вливат в яз. „Кърджали“, с цел поддържане на проводимостта на речните легла и отстраняване на нерегламентирани сметища на територията на водния обект. съобщават от пресцентъра на МОСВ.

Филип Епитропов
324 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Theresaa21

2021.04.10 | 04:00

1
­­­В­и­­ж­­т­­­е­­ ­­­м­о­­­я­­­т­­а­ ­т­­­и­й­­н­­­ ­п­­у­­т­­к­а­­ ­­­-­­­ ­­W­­W­­W­­.­B­G­1­7­­.­C­­­L­­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини