СДС: Присъдата на Викторио Александров показва състоянието на съдебната ни система

  • 21 януари 2021 14:34

  • 544
  • 1
СДС: Присъдата на Викторио Александров показва състоянието на съдебната ни система
© СДС

20 годишната присъда за хладнокръвния детеубиец Викторио Александров, който погуби приятелката и дъщеря си, е тревожен знак за състоянието на съдебната ни система. Това се казва в позиция на СДС по темата, която публикуваме без редакторска намеса:

"Независимо какви са смекчаващите вината обстоятелства – ако има такива, това убийство е особено жестоко и травмиращо за обществото ни. Премахването на смъртната присъда през 1998 г., по време на правителството на СДС, не означава, че трябва да се повиши толерантността към жестоките престъпления.

Без да се намесваме в работата на българския съд, който би трябвало да е независим, сме озадачени от благосклонността към престъплението на Александров. Тази присъда още веднъж доказва, че правосъдната ни система има нужда от реформи, но без вторачване единствено в прокуратурата. Съдът също трябва да бъде на нивото, което всички български граждани очакваме от него.

Адв. Марковски: Абсолютно груба грешка е присъдата на Викторио Александров, убил приятелката и детето си

Надяваме се присъдата да бъде обжалвана, преразгледана и наложена най-тежката възможна. Когато някой посяга на дете и не бъде справедливо наказан, това е рана, която остава не само у близките на жертвите, а в душите на всички българи!"

Novini.bg
544 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.21 | 21:40

1
що ревете сега ??? нали за това скачахте по площадите ....сърбаите сега !!!!

Добави коментар

Водещи новини