България с искане за отваряне на 40 изборни секции в Германия

  • 19 януари 2021 16:45

  • 640
  • 0
България с искане за отваряне на 40 изборни секции в Германия
© Pixabay

Българското посолство ще поиска от германското външно министерство разрешение за отварянето на 40 изборни секции в 35 града в страната, предаде БНР.

За първи път има вероятност да се отворят толкова изборни секции за българите, живеещи на територията на федералната република.

Искането за отваряне на изборни секции е подадено днес. В Берлин се търси разрешение за 4 секции – 3 в посолството и една в културния институт.

При положителен отговор от страна на германското външно министерство изборни секции ще има още в Хамбург, Бремен, Бремерсхафен, Магдебург, Дрезден, Лайпциг, Аполда, Ерфурт, Йена, Папенбург, Хановер, Ноймюнстер и Вилделсхаузен.

Проф. Киров с предупреждение за гласуването в чужбина

Това са секциите към консулския окръг на посолството в Берлин. Консулският окръг на генералното консулство в Мюнхен може да отвори секции освен в Мюнхен, още в Щутгарт, Регенсбург, Нюрнберг, Аугсбург, Констанц, Карлсруе, Фрайбург, Манхайм. 

И консулският окръг Франкфурт ще получи секции, освен в самия Франкфурт, също и в Дармщат, Мюнстер, Майнц, Аахен, Дортмунд, Дуисбург, Кьолн, Дюселдорф и Есен.

Последвайте канала на

Novini.bg
640 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини